AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2016

Fareed Sadat jatkaa FC Lahden riveissä

Fareed Sadat jatkaa FC Lahden riveissä

Fareed Sadat jatkaa Lahdessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kertoo verkkosivuillaan käyttäneensä Fareed Sadatin sopimuksessa olleen kahden vuoden option. Tällä kaudella Veikkausliigassa debytoinut 17-vuotias hyökkäyslupaus jatkaa näin seurassa ainakin kauden 2018 loppuun.

Nuorukainen jatkaa mieluusti mastojen juurella kehittymistään pelaajana.

- Hyvät fiilikset! Olen iloinen, halusin itsekin jatkaa Lahdessa. Olen viihtynyt Lahdessa. Haluan kehittyä jalkapallossa ja mennä eteenpäin, Sadat kommentoi FC Lahden sivuilla.

Ennen viimeistä liigakierrosta Sadat on kerännyt vyölleen 14 liigaottelua ja tehnyt niissä myös yhden täysosuman. Lisäksi Sadat iski ratkaisumaalin Suomen Cupin puolivälierässä FC Jazzia vastaan.

- Olen tyytyväinen tähän kauteen, mutta ensi vuonna haen lisää peliaikaa ja haluan pelata paljon paremmin. Nyt oli vielä hakemista, eikä päässyt heti mukaan, Sadat sanoo.

Hyökkäyspään monikäyttöinen virtuoosi on kehittynyt kauden aikana silminnähden.

- Puolustuspelaamisessa olen kehittynyt. En menetä palloa niin paljon, alussa menetin liikaa. Nyt olen oppinut pelaamaan helposti ja nopeasti, Sadat arvioi.

Ensi kaudelle Sadat lähtee kovat tavoitteet mielessään.

- Toivoisin, että ainakin neljän tai kolmen joukkoon sijoituttaisiin, että päästäisiin Eurooppaan. Itse haluan tehdä mahdollisimman paljon maaleja, Sadat heittää.

Afganistanilainen Sadat saavuttaa piakkoin täysi-ikäisyyden rajan, jolloin hän on oikeutettu hakemaan itse Suomen kansalaisuutta.

- Faija on hakenut sitä aikoja sitten, mutta marraskuussa olen 18 ja voin hakea itse. Siinä menee sitten 3-4 kuukautta, Sadat kertoo.

Sadat tietää jo kumpaa maata hän haluaa edustaa maajoukkuetasolla, jos kutsu edustustehtäviin käy.

- Haluaisin edustaa Suomea maajoukkuetasolla, Sadat vastaa empimättä.

VPS - FC Lahti sunnuntaina 23.10. kello 15 Elisa Stadionilla. Ottelu on mukana Nelosen Futiskierroksessa ja se esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia