AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2016

Pekka Lyyski ratkaisuottelun alla: "Uskomatonta, loistavaa"

Pekka Lyyski ratkaisuottelun alla: "Uskomatonta, loistavaa"

"Tavallinen katsoja" Pekka Lyyski. (Kuva: Juha Tamminen)

Wiklöf Holding Arenan lehtereillä istuu sunnuntaina yksi jo historiaa tehnyt mies seuraamassa tekeekö IFK Mariehamn huikean tempun ja vie Veikkausliigan mestaruuden nimiinsä.

Grönvittin pitkäaikainen päävalmentaja Pekka Lyyski on seurannut joukkueen otteita katsomosta käsin jätettyään tehtävänsä viime kauden päätteeksi.

- Uskomatonta, loistavaa, Lyyski kiteyttää asetelmat ennen päätöskierrosta.

Pitkälti toistakymmentä vuotta päävalmentajana ja nyt katsomon puolella – Lyyskin mukaan suuria vaikeuksia sopeutua uuteen rooliin ei kuitenkaan ole ollut.

- On ollut tietysti erilaista, mutta tiesin jo aiemmin mitä tämä vuosi minulle on, joten ei se mikään yllätys ole ollut. Koko ajan kauden edetessä tämä on tullut helpommaksi, pari kolme ensimmäistä kierrosta olivat vaikeampia, mutta nyt minusta on tullut tavallinen katsoja, Lyyski toteaa.

Menestyksen siemenet IFK:ssa on kylvetty jo ennen kuluvaa kautta ja viime kauden cup-mestaruus Lyyskin johdolla kertoi jo paljon. Nyt joukkue on kuitenkin ottanut vielä askeleen eteenpäin.

- Tärkeää on ollut ennen kaikkea se jatkuvuus, josta IFK on pystynyt pitämään kiinni viime vuodet. Tällä kaudella IFK on löytänyt todella, todella hyvän puolustuspelin, työmoraali on noussut vielä piirun aiemmista vuosista.

- Joukkueessa on myös ennen kaikkea puolustuksessa vahvaa rutiinia ja se on näkynyt.

Omaa pitkäaikaista rooliaan ja sen merkitystä kauden 2016 osalta Lyyski ei lähde enempiä analysoimaan.

- Muiden pitää arvioida se, Lyyski napauttaa.

Katseet ovat nyt tiukasti sunnuntaissa ja Ilves-ottelussa, jossa jo varmistunut historiallinen mitali voi kirkastua vielä kultaiseksi.

- Kovin moni asia ei puhu sen puolesta etteikö IFK hoitaisi tätä kotiin. Pelaajat ovat koko ajan puhuneet siitä, että ottavat pelin kerrallaan ja nyt heillä on mahdollisuus tehdä historiaa niin Ahvenanmaan kuin omalta osaltaankin, Lyyski ennakoi.


IFK Mariehamn-Ilves sunnuntaina 23.10. kello 15 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu on mukana Nelosen Futiskierroksessa ja se esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ålands Radio
Lisää uutisia