AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 17.10.2016

KuPS anasti pisteet Helsingistä (​HIFK-KuPS 0-2)

KuPS anasti pisteet Helsingistä (​HIFK-KuPS 0-2)

HIFK koki maanantaina kovia kotinurmellaan, kun KuPS anasti pisteet Savoon 2-0-voitolla.

KuPS aloitti ottelun vahvasti ja onnistui siirtymään 1-0 vierasjohtoon ottelun 14. peliminuutilla, kun nigerialaishyökkääjä Gbolahan Salami pääsi rankaisemaan IFK-puolustusta kulmapotkun jälkitilanteesta. Maali oli Salamille kauden 13 Veikkausliigassa.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli IFK:n hallintaa, mutta maaleja ei nähty. Ville Salmikivelle osui paras mahdollisuus, kun hän pääsi puskemaan viimeistä kotiotteluaan pelanneen Tuomas Ahon keskityksestä. KuPS-maalivahti Craig Hill kuitenkin venyi upeasti Salmikiven puskun eteen.

Toisella puoliajalla IFK löi entistä enemmän vettä myllyyn ja laittoi palloa kohti KuPS-maalia. Craig Hill selvitti vaarallisimmat maalintekoyritykset kuitenkin hienosti, eikä IFK oikeastaan päässyt ratkaisevan hyville maalipaikoille. Ville Salmikivelle osui ehkä paras paikka tasoitukseen, mutta hänen laukauksensa sujahti sivuverkkoon.

KuPS-puolustaja Babacar Diallo oli vierasjoukkueen vahvin pelaaja ja kerta toisensa jälkeen IFK-pelaajien keskityksien edessä. Juha Hakolalla oli mahdollisuus siirtää KuPS jo 2-0 johtoon, mutta Hakolan vapaapotku kilahti vain IFK-maalin ylärimaan.

HIFK haki lopussa tasoitusta riskillä ja se kostautui. Vaihdosta kentälle tullut Ilmari Niskanen laukoi kohti vasenta alakulmaa. Tomi Maanoja torjui Niskasen laukauksen, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä KuPS-kapteeni Petteri Pennanen, joka laukoi pallon varmasti maaliin. Maali oli Pennaselle kauden seitsemäs.

Loppulukemat 2-0 vierasjoukkue Kuopion Palloseuralle. HIFK jatkaa kymmenentenä ja KuPS seitsemäntenä. KuPS:lla on vielä päätöskierroksella mahdollisuus napata voitolla sarjataulukon kuudes sija, joka tarkoittaisi yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudelle.


RoPS-HIFK sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Rovaniemen keskuskentällä ja KuPS-PS Kemi sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia