AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 10.10.2016

Janne Sakselan ura jatkuu Sparta Rotterdamissa

Janne Sakselan ura jatkuu Sparta Rotterdamissa

Janne Saksela pelaa hienoa kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuraa talvesta 2014 edustanut Janne Saksela siirtyy kuluvan Veikkausliigakauden päätyttyä Alankomaiden pääsarjaan. Sakselan tuleva seura on täksi kaudeksi paluun ylimmälle sarjatasolle tehnyt Sparta Rotterdam. Asiasta kertovat RoPS:n verkkosivut.

Saksela nousi viimeistään viime kaudella Veikkausliigapelaajien eliittiin. Hyvien otteidensa ansiosta entinen juniorimaajoukkueiden vakiokasvo teki debyyttinsä miesten maajoukkueessa tammikuussa 2016 ystävyysottelussa Ruotsia vastaan. Saksela oli mukana Huuhkajien avauskokoonpanossa 9. lokakuuta MM-karsintaottelussa Kroatiaa vastaan pelaten täydet minuutit.

RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva iloitsee Sakselan saamasta mahdollisuudesta. Aikuisuransa alkuvuosina pahoista loukkaantumisista kärsineestä Sakselasta kasvoi RoPS:n mukana kansainvälisen tason laitapelaaja.

- Onhan tämä tärkeä osoitus seuran toiminnasta ja luo uskottavuutta meidän tekemiselle. Jos joskus puhutaankin, kuinka Suomesta on vaikea päästä etenemään ulkomaille, niin jälleen yhdestä pienestä seurasta Aleksandr Kokko siirtyi elokuussa Australian ja nyt Janne Saksela Alankomaiden pääsarjaan, Niva toteaa RoPS:n sivuilla.

- Janne on yksi fiksuimmista pelaajista, joita olen koskaan tavannut. Meillä on ollut pitkään tiedossa, että hänen haaveensa on ulkomaan kentillä. Tämä on Jannelle loistava tilaisuus päästä näyttämään ja kokeilemaan omia mahdollisuuksiaan.

Sakselan sopimus RoPS:n kanssa kattaa kuluvan kauden loppuun.

RoPS-KuPS perjantaina 14.10. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia