AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2016

Viitikko: "Sunnuntaina pitää ottaa kolme pistettä"

Viitikko: "Sunnuntaina pitää ottaa kolme pistettä"

Mikko Viitikolla on vain voitto tähtäimessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime viikkoina hiukan kärjen kyydistä pudonneet VPS ja RoPS kohtaavat sunnuntaina molemmille erittäin tärkeässä ottelussa.

Voitto pitäisi kumman tahansa vielä mitalinsyrjässä kiinni, mutta tappioon ei ole varaa. Voitot ovat olleet tiukassa, mutta ainakaan Vaasassa ei ole mitään poppakonsteja otettu käyttöön.

– Ei valmistautumisessa ole ollut eroa. Samalla tavalla ja samalla mentaliteetilla tässä on menty. Tiedämme tilanteen ja sen, että nyt on tullut tasureita, joten kolme pistettä pitää saada. Sunnuntaina ne pitää sitten ottaa, lataa VPS-toppari Mikko Viitikko.

RoPS:n vahvuudet ovat hyvin vaasalaisilla tiedossa.

– He pyrkivät riistämään pelivälineen korkealla ja luomaan siitä maalintekopaikkoja. Ei saa menettää palloja omalla puoliskolla, vaan pitää pystyä pitämään sitä ja pelaamaan RoPSin linjan taakse, tarkentaa Viitikko.

Tällaiset isot pelit ovat tuoreeseen U21-maajoukkueryhmään valitun Viitikon mukaan varsin hyviä näytönpaikkoja nuorelle pelaajalle.

– Tällaisissa tiukoissa peleissä pelaajaa mitataan henkisesti.


VPS-RoPS sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia