AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2016

Muurinen: ”Kymmenes sija olisi meidän mestaruus”

Muurinen: ”Kymmenes sija olisi meidän mestaruus”

Antti Muurinen odottaa jännittävää Stadin derbyä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden viimeiseen Stadin derbyyn odotetaan jälleen upeaa tunnelmaa. Toiveissa on loppuunmyyty Sonera Stadium ja se olisi jo kuudes kerta peräkkäin HIFK:n ja HJK:n kohdatessa.

Ainutlaatuisuuden tunnetta lisää se, että ottelu näkyy Helsingin katukuvassa voimakkaasti koko ottelupäivän ajan.

– Harvoin on niin, että on täysi tupa ja fanit niin vahvasti mukana. Fiilis ja se kaikki mikä välittyy pelaajiin kentälle, on ainutlaatuista, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen hehkuttaa.

Muurinen on nähnyt valmennusuransa aikana paljon, joten kehut kertovat paljon Stadin derbyn ainutlaatuisesta ottelutunnelmasta. Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja aloitti valmennusuransa vuonna 1981. Muurinen on toiminut aikaisemmin Veikkausliigassa myös HJK:n, FC Lahden sekä Myllykosken Pallon päävalmentajana. Lisäksi kokenut 62-vuotias valmentaja on ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa suomalaisvalmentaja, joka on valmentanut Mestarien liigassa.

HJK lähtee otteluun kaikkien edellisten kohtaamisten tapaan ennakkosuosikkina. HIFK ei ole kertaakaan edellisessä viidessä kohtaamisessa onnistunut johtamaan ottelua HJK:ta vastaan. Nyt tähtirinnoille olisi tarjolla ensimmäinen voitto HJK:sta Veikkausliigassa todella tärkeään paikkaan.

– Tietysti haluaisimme pystyä kerrankin voittamaan HJK:n, mutta tiedän ettei se ole ihan helppo juttu, Muurinen korostaa.

Kaikki viisi edellistä HIFK:n ja HJK:n liigakohtaamista ovat olleet loppuunmyytyjä ja poikkeukseltaan ainutlaatuisia. Ottelut ovat pelaajille ja valmentajille varmasti harvinaista herkkua, kun kaksi Suomen kovinta faniryhmää mittelevät katsomon herruudesta.

– Kyllä tällainen ottelu on tietysti aina iso ottelu. Kaikesta päätellen tupa tulee olemaan jälleen täynnä. HJK taistelee mestaruudesta ja me sarjapaikasta. Se kymmenes sija olisi meidän mestaruus. Hienoa, että tällainen ottelu saadaan taas pelattua Helsingissä.


HIFK-HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia