AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2016

ESS: Korkeakunnas ykkösvaihtoehto FC Lahdelle

ESS: Korkeakunnas ykkösvaihtoehto FC Lahdelle

FC Lahti on tarjonnut "Tokelle" jatkoa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden nykyinen päävalmentaja Toni Korkeakunnas on vahvoilla jatkamaan tehtävässään myös tulevalla kaudella,

FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen vahvisti Etelä-Suomen Sanomien videohaastattelussa, että kolmatta vuottaan Lahdessa työskentelevä Korkeakunnas on seuran ykkösvaihtoehto ensi kauden päävalmentajaksi.

- Päätöstä helpotti se, että saimme käännettyä vaikean kesän voitoiksi näin syksyä kohti. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Toke on pystynyt voittamaan vaikeat hetket ja nostamaan joukkueen tasoa. Olemme aloittaneet neuvottelut hänen kanssaan hyvässä hengessä. Ensi viikolla tiedämme varmasti Token vastauksen, selventää Honkanen.

Toimitusjohtajan mukaan seurassa on kartoitettu myös muita vaihtoehtoja, mikäli Korkeakunnas päättäisi olla tarttumatta jatkosopimustarjoukseen. Korkeakunnas on itse ilmoittanut halukkuudestaan jatkaa Lahdessa, mutta lopulliseen päätökseen vaikuttaa tärkeimmän joukkueen eli perheen mielipide.

Nykyinen päävalmentaja kerää kiitosta Honkaselta erityisesti nuorten pelaajien kehittämisestä.

- Päädyimme ratkaisuun seuran parasta ajatellen. Olemme profiloituneet ja seuran strategiassakin lukee, että kasvatamme nuoria pelaajia ja koulimme heistä liigakelpoisia. Tämä asettaa aika ison vaatimustason päävalmentajalle. Hänen pitää olla itsekin profiloitunut siihen, että tykkää touhuta nuorten kanssa, viedä heitä eteenpäin ja rakentaa menestystä nuorekkaalle ryhmälle, huomauttaa Honkanen.

- Tietysti olemme myös seuranneet ja keskustelleet siitä, mikä on yrityskumppaneiden sekä muiden sidosryhmien näkemys asiasta. Ainahan tämmöiset asiat menevät vähän ristiin eli on puolesta ja vastaan.


FC Lahti-Ilves sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia