FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.39 // 28.9.2016

​RoPS:n Heikkilä kaipaa lisää tahtoa maalintekoon

​RoPS:n Heikkilä kaipaa lisää tahtoa maalintekoon

Aapo Heikkilä on pääsemässä taas täyteen vauhtiin. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n laituri Aapo Heikkilä on kesän alaraajavamman jälkeen jälleen palaamassa vahvasti takaisin pelikentille.

Miehen omien sanojen mukaan matkaa täyteen kuntoon on vielä jonkin verran, mutta peliminuutteja on jo kertynyt RoPS:n kolmessa edellisessä ottelussa. Vikkeläkinttuinen laituri tuo kentälle energiaa ja tarvittavaa juoksuvoimaa.

Viikon sisällä RoPS on kohdannut sarjan molemmat kärkijoukkueet. Tuloksena niukka tappio HJK:lle ja tasapeli IFK Mariehamnia vastaan.

- Suhteellisen tyytyväinen voi olla siitä, että HJK:ta ja Maarianhaminaa vastaan pelasimme kuitenkin hyvällä tasolla. Saimme luotua tarpeeksi tilanteita, mutta lopullinen tulos jäi puuttumaan. Jos saa yhden pisteen kuudesta mahdollisesta, niin eihän tässä juhlaan ole aihetta, Heikkilä pohtii.

- Mutta ei tämä lamaannuttava tulos ole. Paremminkin nostattaa taistelutahtoa, kun tiedetään, että pystymme tarvittaessa pelaamaan todella hyvää huippujalkapalloa.

Paikkoja maaleihin on ollut enemmänkin, mutta pallo ei tahdo löytää tietään verkkoon. Heikkilä aavistelee myös syytä tähän.

- Se on se viimeinen tahto. Tietenkin homma on osittain tuurissaankin, mutta kyllä se on myös sitä, että viimeisillä voimilla heittäydytään tilanteeseen ja survotaan pallo sisään. Vaikka siinä menisi vähän vastustajiakin, niin ei se haittaa.

- Pitäisi ajatella hyökkäävämmin. Tuntuu välillä, että pelaajat miettivät jo etukäteen, että mitähän jos tästä tuleekin vastahyökkäys. Ei mennä tilanteeseen niin täysillä kuin voitaisiin, vaan jäädään helposti pallon alapuolelle.

Kesäkuun alusta lähtien RoPS on kuitenkin tehnyt jokaisessa matsissa vähintään yhden maalin eli suoranaisesta tehottomuudesta ei voi puhua.

- Se on juuri näin. Vähintään maali per ottelu on hyvä suoritus. Kyllähän peleissä on siitä lähdettävä, että maali on tehtävä, jos ylipäätään haluaa voittaa. Mutta sekin pitää muistaa, että jos päästää maalin, niin homma on kerrasta tuplasti hankalampaa.


VPS-RoPS sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia