AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.38 // 23.9.2016

Vasara: "Tämä on unelmafinaali"

Vasara: "Tämä on unelmafinaali"

Jussi Vasaralla on kokemusta cupin voitosta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n Jussi Vasaran mukaan joukkueella on mahdollisuus lauantaina saavuttaa jotain erityislaatuista, kun edessä on Respect Suomen Cupin finaali.

HJK ja SJK ovat raivanneet tiensä lauantaiseen finaaliin. Joukkueiden vastakkainasettelu on herkullinen, sillä kestomenestyjä HJK on saanut SJK:sta itselleen haastajan. Viime kaudella seinäjokelaiset nappasivat historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden ja nyt haussa on ensimmäinen Suomen Cupin voitto.

- Ei se varmasi iso yllätys ole, että juuri nämä joukkueet kohtaavat finaalissa. Kummatkin joukkueet ovat pitäneet tasonsa Suomen Cupissa. HJK on kiva vastustaja ja aiheuttaa suuria tunteita. SJK on noussut HJK:n haastajaksi ja mestariksi saakka. Finaalissa ovat vastakkain aika lailla kaksi Suomen isointa jengiä. Omasta mielestäni tämä on unelmafinaali, Vasara toteaa.

Kun HJK on juhlinut historiansa aikana Suomen Cupin voittoa jo 12 kertaa, hakee SJK vielä ensimmäistään. Vasaran mukaan pelaajilla onkin mahdollisuus kirjoittaa uusi luku SJK:n historiankirjoihin.

- SJK ei ole ikinä voittanut Suomen Cupia ja nyt on mahdollisuus saavuttaa jotain erityislaatuista. Se, että HJK on vastustajana, tuo pienen lisämausteen. SJK:lle tämä olisi ensimmäisen Suomen Cupin voitto ja se toisi lisäarvoa koko seuralle ja meillä on mahdollisuus tehdä seurahistoriaa.

Vaikka SJK ei ole voittanut Suomen Cupia aiemmin, on Vasara päässyt juhlistamaan cupin voittoa. Hän juhli Hongan kanssa kaudella vuonna 2012. Tuolloin Honka kukisti finaalissa KuPS:n ja kirjautti historiansa ensimmäisen Suomen Cupin voiton.

- Totta kai muistan finaalin hyvin. Meillä oli silloin suhteellisen haastava kausi, mutta Suomen Cupissa onnistuimme hyvin. Finaali oli erittäin värikäs ja pelissä nähtiin punaisia kortteja ja paljon tapahtumia. Se oli meiltä hieno voitto ja mahtava peli. Se oli myös Hongalle ensimmäinen Suomen Cupin voitto, joten tässä finaalissa on myös vähän samoja elementtejä, miettii Vasara.

Respect Suomen Cupin finaali SJK-HJK pelataan Ratinan Stadionilla lauantaina 24.9. kello 15.30 alkaen.

Lisää uutisia