AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2016

Respect Suomen Cupin finaali SJK-HJK lauantaina

Respect Suomen Cupin finaali SJK-HJK lauantaina

SJK ja HJK ratkovat cup-mestaruuden. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa lauantaina 24.9. klo 15.30 Suomen Cupin finaalissa HJK:n ja ottelu pelataan Tampereella Ratinan stadionilla.

SJK ei ole koskaan aiemmin pelannut Suomen Cupin finaalissa, eikä siten myöskään voittanut kyseistä kilpailua. HJK puolestaan metsästää jo cupin 13. mestaruuttaan, mikä nostaisi helsinkiläiset yksin mestaruustilaston kärkeen.

Jos SJK voittaa lauantaina, olisi se todennäköisesti ensimmäinen seura Suomessa, joka on voittanut kaiken. SJK kun on jo onnistunut nappaamaan tililleen Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen sarjamestaruudet, Suomen Cupin Pikkufinaalin voiton sekä Liigacupin voiton. Suomen Cup on ainoa kilpailu, mitä SJK ei ole voittanut ja siksi se onkin ollut SJK:n yhtenä päätavoitteena tällekin kaudelle. Suomen Cupin voitto varmistaisi myös arvokkaan UEFA:n Eurooppa-liigan paikan ensi kaudelle.

- Me arvostamme Suomen Cupia seurana todella paljon. Ja vaikka olemme joka kaudella lähteneet täysillä siihen mukaan ja antaneet kaikkemme, emme ole saaneet siinä menestystä. Siksi onkin hienoa, että olemme nyt finaalissa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

- Tämä on irrallinen kilpailu Veikkausliigasta. Veikkausliiga unohtuu nyt hetkeksi ja pääsemme nauttimaan cupin tunnelmasta ja cup-ottelusta. Finaali on aina hieno tapahtuma ja finaalissa pelataan ainoastaan voitosta, Valakari jatkaa.

Sama henki on myös HJK:ssa vallalla.

- Panokset ovat mukavan kovat. Valmennus, pelaajat ja taustat, he ketkä ovat tulleet tähän mukaan niin kyllähän se kilpailuvietti on iso asia miksi matka on jatkunut näin pitkälle. Kaikki nauttivat näistä kovista panoksista, päävalmentaja Mika Lehkosuo kuvaa.

Valakari odottaa finaalista kovaa koitosta. SJK on pelannut hyvän alkusyksyn, mutta HJK on vaarallinen vastustaja.

- Molemmat joukkueet ovat erittäin hyviä joukkueita. HJK on saanut vahvasti loukkaantuneita pelaajiaan takaisin ja ovat erittäin vaarallinen vastustaja. On erittäin hieno asia olla seurana osa tätä finaalia ja kuten sanoin aiemmin, ainoastaan voittajat muistetaan, painottaa Valakari.

SJK matkusti Tampereelle jo perjantaina aamupäivällä, majoittuu siellä hotelliin ja harjoittelee peliareenalla peliä edeltävänä päivänä. Matkaan lähti 20 pelaajan ryhmä, jonka Simo Valakari on päässyt valitsemään täysin terveestä pelaajanipusta. Lauantaina heistä valitaan kokoonpanoon 18 pelaajan ryhmä. SJK:lla ei ole myöskään pelikieltoja. Suomen Cupia tällä kaudella jo PS Kemin paidassa pelannut Billy Ions, ei ole edustuskelpoinen enää tällä kaudella SJK:n riveissä.

Respect Suomen Cupin finaali SJK-HJK pelataan Ratinan Stadionilla lauantaina 24.9. kello 15.30 alkaen. Ottelu myös televisioidaan YLE TV2:lla ja lähetys Tampereelta alkaa kello 15.15.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia