AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2016

Maalipaikkojen hyödyntäminen avain Pohjanmaan derbyssä

Maalipaikkojen hyödyntäminen avain Pohjanmaan derbyssä

Petri Vuorisen VPS kohtaa keskiviikkona SJK:n. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkona Vaasan Elisa Stadionilla Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu alkaa kello 18.30.

SJK:lla on tällä hetkellä kärjessä liigan tehokkaimmat hyökkääjät Billy Ions ja Roope Riski. VPS-luotsi Petri Vuorinen ei kuitenkaan kanna huolta.

– Tehokkaita he ovat, ei tarvitse kuin vilkaista maalipörssiä. Varmasti heidän pimentämisessä meillä riittää tekemistä, mutta olemme aikaisemminkin nollanneet hyviä hyökkääjiä. Puolustuslinja ja joukkuepeli yleisesti pitää olla niin hyvällä tasolla, että saamme pidettyä heidät kurissa. Toisessa päässä vastaavasti meidän on onnistuttava tekemään maali. Tällä kaudella on nähty paljon tasaisia pelejä, joita maalit ovat yleensä muuttaneet avoimemmaksi. Ennen ensimmäistä osumaa maalipaikat ovat yleensä vähissä, Vuorinen juttelee VPS:n sivuilla.

Maalipaikoista pitää onnistua kovalla prosentilla ja niiden luominen onkin avainasemassa.

– Kyllä meidän pitää harvoissa maalipaikoissa pitää olla tehokkaita. Huomenna kun vastakkain on kaksi hyvin myös pallon kanssa puolustavaa joukkuetta, uskon, että ei hirvenä paljon maalipaikkoja siunaannu. Se kumpi luo paremmat paikat, tekee todennäköisemmin maalin ja on vahvoilla, Vuorinen analysoi.

VPS-SJK keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia