AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.37 // 13.9.2016

Kun Taulosta tuli Korhonen - "Omilla jaloilla piti silti pelata"

Kun Taulosta tuli Korhonen - "Omilla jaloilla piti silti pelata"

Ville Taulo pelasi maanantaina "salanimellä". (Kuva: Juha Tamminen)

Maanantaisessa FC Inter - HIFK -ottelussa, tai paremminkin sen alla, koettiin varsin poikkeuksellinen tapaus.

Osa Veritas Stadionilla paikallaolleista katsojista sekä ottelua tv:n välityksellä seuranneista katsojista saattoi ihmetellä, miksi toisella puoliajalla kentälle vaihdettu HIFK:n keskikenttäpelaaja Ville Taulo esiintyi FC Interiä vastaan Joni Korhosen pelipaidalla, jonka pelinumero on 31. Taulon oma pelinumero on 21.

Nyt kokenut 31-vuotias pelimies haluaa selventää tapahtumia.

– Meillä tuli peliä edeltävissä treeneissä muutama loukkaantuminen. Tieto kokoonpanomuutoksista ei ollut kuitenkaan tavoittanut huoltajaamme ja hän tuli pelimatkan välipysähdyksellä kertomaan, että varusteeni ovat Soneralla, Taulo paljastaa.

– Aluksi olin tietysti hämmästynyt ja pelästyin, että tuliko tästä hukkareissu Turkuun. Kun tajusin, että saan kunnian pelata Korhosen paidalla niin olin heti innoissani. Toivoin, että varusteiden mukana olisin saanut "Korkin" nopeat jalat, mutta valitettavasti omilla piti pelata. Kentälle mennessäni unohdin asian kuitenkin nopeasti, mutta pelin loppupuolella alkoi yläselkää hieman kiristää; Korhonen käyttää kuitenkin kahta kokoa pienempää paitaa kuin minä, Taulo kertoo.

HIFK:n mediaosasto ei tavoittanut samassa bussissa istunutta joukkueenjohtajaa, Petteri Jutilaa, kommentoimaan tapausta.

– Vuosien aikana on kaikenlaista sattunut, mutta tämä oli ensimmäinen laatuaan. Varusteiden kanssa harvemmin on ollut ongelmia. Viimeisin omakohtainen varuste-episodi taitaa olla Ykkösen kaudella 2014, kun otin väärän väriset alushousut matsiin ja tuomari käski riisumaan ne kesken pelin. Vedin sitten "kommandona" matsin loppuun vapautuneissa tunnelmissa, Taulo paljastaa.


HIFK-PS Kemi perjantaina 16.9. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia