AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 12.9.2016

FC Inter ja HIFK maalittomaan tasapeliin (FC Inter-HIFK 0-0)

FC Inter ja HIFK maalittomaan tasapeliin (FC Inter-HIFK 0-0)

FC Inter ja HIFK tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä maanantaina Turun Veritas stadionilla.

FC Inter aloitti vahvasti ja sai luotua puolittaisia maalipaikkoja sekä Njazi Kuqin että Guy Gnabouyoun johdolla. Tomi Maanoja HIFK-maalilla oli kuitenkin hereillä. Keskikentällä Mika Väyrysen kanssa pelannut Jani Bäckman oli lähellä siirtää HIFK:n johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta 20. peliminuutin kohdalla, mutta Interin puolustus selvitti tilanteen uudeksi kulmapotkuksi. HIFK pääsi pariin hyvään vastahyökkäykseen ja tähtirinnat pyrkivät laittamaan useamman pallon linjan taakse juokseville pelaajille. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei lopulta maaleja nähty. Kulmapotkut HIFK:lle 3-2 ja laukaukset kohti maalia FC Interille lukemin 2-1. Pallonhallintaprosentit kirjattiin HIFK:lle 51% – 49%.

Toisella puoliajalla koko ottelun kuva muuttui radikaalisti, kun FC Interin keskikenttäpelaaja Bajram Nebihi sai suoran punaisen kortin keskialueella tapahtuneesta tilanteesta, jossa Nebihi löi HIFK:n Jani Bäckmania kasvoihin. Bäckman sai samasta tilanteesta keltaisen kortin. Näin ollen kotijoukkue joutui pelaamaan ottelun loppuun yhden miehen vajaalla. HIFK sai luotua hyökkäyksiä varsinkin laitojen kautta, mutta keskityspalloihin ei löytynyt jatkajia. Muun muassa Aleksi Ristolalla oli hyvä paikka maalintekoon, mutta hänen vastapalloon lähtenyt laukaus viuhui oikealta ohi. FC Inter puolusti yhden miehen vajaalla kurinalaisesti, jonka takia HIFK ei päässyt ykkösluokan maalipaikoille.

Lopputulos 0-0. HIFK jatkaa sarjassa kymmenentenä ja FC Inter liigakarsijan paikalla 11. sijalla. Molemmilla joukkueilla on kasassa 21 sarjapistettä, kun seitsemän liigaottelua on pelaamatta.


FC Inter - HJK perjantaina 16.9. kello 18:30 Veritas Stadionilla ja HIFK-PS Kemi perjantaina 16.9. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia