AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 10.9.2016

RoPSin Galán: "Onhan muutos iso"

RoPSin Galán: "Onhan muutos iso"

José Pedrosa Galán saapui Napapiirille siirtoikkunan viimeisinä päivinä vahvistamaan RoPS:n loukkaantumisten kalvamaa keskikenttää.

Pelaajan kannalta ympäristö ei voisi juuri rajummin muuttua. Galánin edellinen seura oli liki vastakkaiselta puolen maapalloa, läheltä päiväntasaajaa Indonesian pääsarjassa pelaava Persela Lamongan.

- Onhan muutos iso. Olen tähän saakka pelannut vain lämpimissä etelän maissa, mutta samalla muutos on yksi syy, miksi olen tällä hetkellä niin innoissani, Galán toteaa RoPSin verkkosivuilla.

- Monet tuttuni pitivät päätöstäni tulla Suomeen kahden kuukauden sopimuksella täysin hulluna. Minulla oli Etelä-Euroopan sarjoista jopa 2-3 vuoden tarjouksia, mutta halusin joukkueeseen, jolla on selkeä halu kehittyä. Minä olen pelaajatyyppi, joka tarvitsee kilpailullisia tavoitteita.

Täysin ilman taustatietoja ei Galán pyytänyt varaamaan lentolippuja Rovaniemelle. RoPS:n espanjalaismaalivahti Antonio Reguero oli hänelle entuudestaan tuttu. Kotimaassaan he olivat tavanneet ainoastaan pari kertaa, mutta luonnollisestikin ulkomailla pelaavien maanmiesten välille syntyy luottamuksellinen kontaktiverkosto. Galán oli kysellyt tarkkaan, mihin hän olisi tulossa.

- Antonio kertoi paljon hyvää sekä sarjan tasosta että ylipäätään täkäläisten ammattimaisesta suhtautumisesta tekemiseen. Kaikki ovat sanansa mittaisia, jokainen pitää lupauksensa, kaikki on organisoitua ja suunniteltua, Galán kertoo.

- Minulle kehuttiin vuolaasti RoPS:n valmennusta, joukkuekavereita sekä ihmisiä, jotka seuran ympärillä tekevät töitä. Sillä oli iso merkitys päätökseen.

RoPS-SJK maanantaina 12.9. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia