AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 9.9.2016

HJK pysyy sarjakärkenä (PS Kemi-HJK 0-2)

HJK pysyy sarjakärkenä (PS Kemi-HJK 0-2)

HJK:n Alfredo Morelos teki Klubin molemmat maalit perjantaina, kun helsinkiläisjoukkue haki Kemistä voiton PS Kemiä vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK kukisti sarjanousija PS Kemin perjantaina Sauvosaaressa lukemin 2-0. Klubin molemmista maaleista vastasi kolumbialaiskärki Alfredo Morelos.

HJK:n kärkimies Alfredo "Buffalo" Morelosin tehokkuus oli liikaa PS Kemille Veikkausliigan perjantai-illan koitoksessa Sauvosaaressa. Morelos iski ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia, joiden myötä HJK otti etulyöntiaseman taistelussa Suomen mestaruudesta, kun Maarianhaminan IFK hävisi samaan aikaan Kuopiossa.

Ottelun 8. minuutilla Morelos otti haltuunsa Sebastian Dahlströmin pitkän pystysyötön ja laukoi pallon alanurkkaan ohi Juhani Pennasen. Veto ei ollut luja, mutta tarkka. Peliväline löysi tiensä verkkoon tolpan sisäpintaa nuoleskellen. 31. minuutilla Morelos sai erinomaisen syötön maalin eteen HJK:n riveihin kolmen vuoden tauon jälkeen palanneelta Akseli Pelvakselta, joka hassutti ennen tarjoiluaan David Bitsindoun tyylikkäästi sivuun tilanteesta. Lopulta maali merkittiin Morelosia vahtineen Aleksi Räihän omaksi maaliksi. Räihä oli epäonnekseen mukana myös avausmaalissa, hän oli Dahlströmin ja Morelosin välissä, mutta ei pystynyt katkaisemaan syöttöä.

Maaleja lukuunottamatta peli oli varsin tasainen. Varsinkin ensimmäinen jakso oli hyvää peliä molemmilta joukkueilta, joskin lukuisten kaksinkamppailujen sävyttämää. PS Kemillä oli jaksolla kolme hyvää tekopaikkaa, joissa onnistuminen olisi muuttanut pelin kuvaa. Se olikin – kuten usein käy – ratkaisevaa. HJK käytti kaksi kolmesta paikastaan, PS Kemi ei yhtään kolmesta paikastaan. 22. minuutilla hyvän ottelun pelannut Filip Valencic pääsi etenemään rangaistusalueelle ja vastassa oli enää maalivahti Thomas Dähne. Valencic valitsi syötön laukauksen sijaan, mutta täysin vapaana tyhjän maalin edessä ollut Erik Törnros liukastui omia aikojaan ja tilanne valui hukkaan. Vain pari minuuttia HJK:n toisen maalin jälkeen Törnros laukoi tulisesti parikymmentä senttiä HJK:n maalin yläkulman ohi. Ja avausjakson viimeisellä minuutilla David Bitsindou laukoi tulisesti, mutta pallo pamahti yläriman kautta HJK-maalin yli.

Toisella jaksolla HJK hyydytti pelin täysin pyrkien turvaamaan johtonsa ja onnistui siinä hyvin. Jakso oli varmasti katsojien silmissä kauden tylsin, eikä viimeisellä 45 minuuttisella nähty yhtään varsinaista tekopaikkaa. Kaksinkamppailuja oli runsain mitoin, samoin keltaisia kortteja tuottaneita ylimääräisiä kärhämiä. HJK myös pelasi kemiläisyleisön harmiksi aikaa, mihin HJK:n tasoisen joukkueen ei uskoisi tarvitsevan turvautua. Kenties kuitenkin viime minuuttien vierasmaalit HJK:n kotiluolassa taannoisessa tappiollisessa KuPS-ottelussa ovat opettaneet helsinkiläisille varovaisuutta.


HJK-FC Lahti maanantaina 12.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja IFK Mariehamn-PS Kemi maanantaina 12.9 kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia