AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 8.9.2016

Pekka Sihvola: "Liian monta kertaa on nolottanut"

Pekka Sihvola: "Liian monta kertaa on nolottanut"

Kuva: Juha Tamminen

HIFK kohtaa perjantaina kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Vaasan Palloseuran.

HIFK:lle kuusi liigamaalia tällä kaudella tehnyt hyökkääjä Pekka Sihvola odottaa VPS-ottelusta erittäin tasaista kamppailua.

Sihvola siirtyi IFK:hon viime kaudella Myllykosken Pallosta ja hän oli heti ensimmäisellä kaudellaan HIFK:n paras maalintekijä yhdeksällä liigamaalilla. "Peksi" on pelannut pelaajauransa aikana Veikkausliigaa myös FC Jokereiden, FC Hongan, FC Lahden ja Hakan riveissä. Yhteensä Sihvola on pelannut Veikkausliigassa 189 ottelua. Kaudella 2009 Sihvola palkittiin Ykkösen parhaana maalintekijänä ja koko sarjan parhaana pelaajana. Tilillä on myös yksi A-maaottelu.

Tällä kaudella Sihvola teki kauden avausmaalinsa toukokuun alussa juuri Vaasan Palloseuraa vastaan pelatussa vierasottelussa. Sen jälkeen hanat sulkeutuivat peräti 13 liigaottelun ajaksi, kunnes 7. elokuuta pelatussa vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan räjähti – HIFK voitti ottelun 5-2 ja Sihvola nakutteli hattutempun. Sen jälkeen Sihvola osui myös Ilvestä ja SJK:ta vastaan, jonka myötä Sihvola nousi HIFK:n sisäisen maalipörssin jaetulle kärkipaikalle kuudella maalilla yhdessä Ville Salmikiven kanssa.

Henkilökohtaiset onnistumiset eivät kuitenkaan täysin tyydytä kokenutta 32-vuotiasta hyökkääjää.

– Liian monta kertaa tällä kaudella on pelin jälkeen nolottanut ja ollut naama erityisen jumissa, kun ei olla pystytty takomaan tulosta meidän faneille. Myös henkilökohtaisesti kausi on ollut haastava, joten nälkä klaarata Rödalle sarjapaikka on mielettömän kova, Sihvola kertoo.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö meillä ole Suomen parhaat fanit, jotka seisovat meidän takana – tapahtui mitä tapahtui. Meidän kannattajat ansaitsevat enemmän, mitä me olemme pystyneet tänä vuonna tarjoamaan, Sihvola sanoo.


HIFK-VPS perjantaina 9.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia