vko.34 // 28.8.2016

Sarjakärki joutui tyytymään tasapeliin (IFK Mariehamn-VPS 0-0)

IFK Mariehamn ja VPS tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä sunnuntaina Maarianhaminassa.

Wiklöf Holding Arenalla nähtiin sunnuntaina varsin nihkeä Veikkausliiga-kamppailu jo ihan olosuhteidenkin muodossa. Sateen pehmentämällä kentällä liukasteli kumpikin joukkue kilpaa ja peli oli sitä myöten melko kyttäilevää ja virheitä välttelevää.

Avausjaksolla IFK Mariehamn sai pariin otteeseen Raidan huolimattoman pelaamisen saattelemana suhteellisen hyvän vetopaikan. Kummallakin kertaa pyssyttämään päässyt Dever Orgill joutui kuitenkin laukomaan kaukaa ja toinen vedoista viuhui reippaasti ohi maalin ja toisen torjui VPS-vahti Evgeni Kobozev hienosti.

Vepsu ei onnistunut järin hyville tonteille avausjaksolla pääsemään, vaikka pariin otteeseen se sai rakennettua hyvän mylläkän aivan IFK:n boksin ulkopuolelle. Näin ollen tauolle marssittiin pyöreissä tasalukemissa.

Toiselle puoliajalle VPS tuli vahvasti. Se dominoi pallollista peliä täysin ja painoi IFK Mariehamnin alas. Hyvinä tekopaikkoina se ei realisoitunut kovin nopeasti, mutta jakson edetessä Andre Clennonille siunaantui kahdesti paikka viedä VPS johtoon.

Ensin hän vei kuin varkain pallon IFK-vahti Walter Viitalan nenän edestä, mutta käännyttyään laukomaan, onnistui Viitala paikkaamaan virheensä torjunnalla. Noin 70 minuutin kohdalla Clennon pääsi puskemaan VPS:n vapaapotkun jälkeisessä hässäkässä boksin sisällä, mutta Viitala nappasi pelin isoimman torjunnan.

Hetki tästä ja Pyry Soirin tunnin kohdalla korvannut Eero Tamminen sai mainion pallon IFK Mariehamnin puolustuslinjan taakse, mutta Tammisen haltuunotto oli kehno, eikä mies onnistunut saamaan laukausta aikaiseksi.

Pelin loppupuolella saarelaiset kokeilivat pari kertaa kaukolaukauksilla, mutta vedot viuhuivat ohi maalin. Näin pisteet jaettiin oikeutetusti lukemin 0-0.

KuPS - IFK Mariehamn perjantaina 9.9. kello 18:30 Savon Sanomat Areenalla ja HIFK – VPS perjantaina 9.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.