AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2016

Ennakko: Ilves-RoPS

Ennakko: Ilves-RoPS

Tammelan stadionilla pelataan keskiviikkona mitalikamppailun kannalta erittäin tärkeä ottelu, kun Ilves saa vastaansa Rovaniemen Palloseuran.

Juha Malisen luotsaama RoPS on pelannut tällä kaudella 22 ottelua, joista se on voittanut 10, pelannut kuudesti tasan ja hävinnyt kuusi kertaa. Kasassa on yhteensä 36 sarjapistettä. Viime lauantaina RoPS hävisi PS Kemille numeroin 3-1 (0-0).

Ilves on pelannut tällä kaudella 22 ottelua, joista se on voittanut 10, pelannut kolmesti tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Kasassa on yhteensä 33 sarjapistettä. Viime lauantaina joukkue hävisi SJK:lle numeroin 4-0 (2-0). SJK ansaitsi voittonsa, mutta numerot retkahtivat turhankin isoiksi.

RoPS ja Ilves kohtasivat kesäkuun puolivälissä Rovaniemellä, missä RoPS voitti tuolloin tasaisen matsin numeroin 1-0 (1-0) loistavaa kautta pelaavan Robert Taylorin ylänurkkamaalilla.

- Lähdemme hakemaan kotikentältämme voittoa, kun vastaan saapuu tälläkin kaudella vahvasti esiintynyt RoPS. Meillä on kaksi seuraavaa kotiottelua juurikin RoPS:ia vastaan ja mikäli haluamme olla mukana kärkikahinoissa, niin pisteitä on otettava, kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss Ilveksen sivuilla.

Veikkausliigan tulokasvalmentaja Wiss on piiskannut Tupsukorvat suoranaiseen kiitolaukkaan. Ilves on hävinnyt kotonaan ainoastaan kertaalleen. Sarjassa Ilves on seitsemäntenä edelleen tiiviisti mitalitaistelussa mukana.

- Haaste on kova. Ei ole tuuria, että Ilves on näin korkealla. Heillä on hyvin kasattu joukkue, jolla on yhtenäinen pelitapa sekä ennakkoluulottomia pelaajia, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kehuu.

- Haasteita on ollut myös omassa tilanteessamme. Olemme joutuneet paneutumaan hiukan eri tavalla pelimme sisältöön, mutta näyttäisi siltä, että oikeita suuntaviivoja on löytynyt.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella keskikentän Eero Korte sekä hyökkäyksen Mika Lahtinen. Korten ja Lahtisen vaivat ovat sen verran pahoja, että todennäköisesti he eivät pysty pelaamaan enää loppukaudella. Muutaman pelaajan kohdalla mennään päivä kerrallaan ja pelikunto ratkeaa vasta keskiviikon aikana.

Viikolla tunnelma RoPS:n harjoituksissa on ollut silminnähden rento. Kahden edellisen ottelun tulokset on käsitelty. Nyt keskitytään niihin otteluihin, jotka odottavat edessä.

- Uuden keskushyökkääjän [Albert Prosa] sisäänajoon käytetään jokaisissa harjoituksissa aikaa. Meidän on opittava tuntemaan hänen toimintatapansa, samoin kuin hänen on sopeuduttava meidän raameihin, Malinen kertaili laatimastaan ohjelmasta.

- Samalla meillä on paljon hyviä asioita tuloillaan. Ville Saxman on palaamassa vahvasti sisään, Antti Okkosen pelituntuma paranee ja Janne Sakselaakin voidaan odottaa takaisin. Plusmerkkistä orastaa vahvasti monella puolella.


Ilves - RoPS keskiviikkona 24.8. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, RoPS:n tiedote
Lisää uutisia