FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2016

Rovaniemellä nuorten esiinmarssi

Rovaniemellä nuorten esiinmarssi

Robert Taylor saa kehuja. (Kuva: Juha Tamminen)

Paikallisottelun statuksen lisäksi keskiviikkoinen 5-0 -voitto PS Kemistä oli RoPSille merkityksellinen monella tasolla.

Kolme pistettä piti RoPS:n tiukasti mukana mitalikamppailussa. Aleksandr Kokon jäähyväisten ohella nähtiin nuoren polven esiinmarssi Jarkko Luiron saadessa ensiminuuttinsa Veikkausliigassa.

- Mielestäni "Borren" jäähyväisten ja derby-voiton lisäksi myös Jarkko Luiron debyytti on asia, jota kannattaa Rovaniemellä juhlia, maalivahti Antonio Reguero huomauttaa RoPSin verkkosivuilla.

- Tietenkin hän on vasta uransa alussa. Tuossa ikäluokassa pyritään vielä pelaamaan puhdasta ja hyvää jalkapalloa, kun Veikkausliigassa vaaditaan jo taistelua ja vahvana olemista. Siinä yritän itsekin häntä opastaa. Taidot häneltä löytyy. Nyt on erittäin tärkeää, että hän pääsee harjoittelemaan edustuksen mukana.

Kokenut maalivahti näkee nuoressa hyökkääjässä lupaavan aihion tulevaisuutta ajatellen.

- Hän on fiksu. Hakee aktiivisesti juoksuja puolustajien selustaan. Tykkää laukoa paljon. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvä pelaajanalku, jolla tärkeimpänä ominaisuutena on kova työmoraali, Reguero kehuu.

Jarkko Luirosta puhuttaessa ei voida sivuuttaa PS Kemiä vastaan hattutemppua tehnyttä Robert Tayloria. Kolmella maalillaan Taylor nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle. Hän on myös RoPS:n nykyisellä liigataipaleella Aleksandr Kokon jälkeen eniten yhden kauden aikana maaleja tehnyt pelaaja.

- Robert Taylor on toinen nuori, vasta kehittymässä oleva 21-vuotias kaveri. Hänestä aistii, kuinka hän kasvaa jokaisella treenikerralla ja jokaisessa ottelussa, Reguero näkee.

- Hänellä on kokonaisvaltaisen oikea asenne tekemiseen. Nuoresta iästään huolimatta hän pystyy kantamaan kentällä vastuuta silloinkin, kun kokeneemmat pelaajat ovat sivussa. Se on ihailtava ominaisuus.

SJK-RoPS lauantaina 13.8. kello 16 OmaSP Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia