vko.32 // 10.8.2016

VPS:sta Pohjanmaan valtias (VPS-SJK 2-1)

VPS on nyt Pohjanmaan valtias, kun SJK kaatui Vaasassa luvuin 2-1.

Ottelu alkoi heti kovilla taklauksilla ja näkyi, että tunnetta pelissä riittää. Ensimmäisen kymmenminuuttisen SJK hallitsi, mutta Vepsu sai pelistä kiinni ja käänsi monet tilanteenvaihdot edukseen.

VPS onnistuikin nopean hyökkäyksen päätteeksi 21. minuutilla Steven Morrisseyn toimesta. SJK:lla oli huippupaikka heti seuraavalla minuutilla, kun kapteeni Ville Koskimaa möhli pallon läpiajoon Roope Riskille. Riski kuitenkin sotkeutui omiin jalkoihinsa ja Evgeni Kobozev poimi pallon hyppysiinsä.

43. minuutilla VPS sai kulmapotkun, minkä jälkitilanteessa pallo jäi pyörimään maalin eteen. Steven Morrissey oli jälleen kärppänä paikalla ja painoi päivän toisen osumansa verkon perukoille.

Toiselle puoliajalla SJK rynnisti kovaa ja painoi Vepsun puolustuksen ahtaalle ja matalalle. Pallo pyöri muutamaan otteeseen jo Raidan boksin sisällä todella vaarallisesti, mutta VPS puolustus kesti.

75. peliminuutilla SJK kuitenkin sai kuparisensa rikki, kun Toni Lehtinen puski mainiosti maalin edestä 2-1 -kavennuksen.

Vielä aivan lopussa SJK sai boksin rajalta vapaapotkun, mutta Timi Lahti uhrautuvasti puolusti ja pallon mentyä rajasta yli tuomari vihelsi pilliin ja Vepsun voitonjuhlat vajaan 6000 katsojan edessä alkoivat.

VPS-IFK Mariehamn sunnuntaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja SJK-RoPS lauantaina 13.8. kello 16 OmaSP Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.