AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.31 // 1.8.2016

Joonas Meronen jatkaa loppukauden FC Lahdessa

Joonas Meronen jatkaa loppukauden FC Lahdessa

FC Lahti on jatkanut maalivahti Joonas Merosen sopimuksen kestämään kauden loppuun.

Lahtelaisten maalivahtitilanne on elänyt tällä kaudella poikkeuksellisen paljon. Alkukaudesta ykkösmaalivahdin viittaa kantanut Tomi Maanoja menetti asemansa hetkeksi Miikka Mujuselle. Mujunen kuitenkin loukkaantui vakavasti kesäkuun loppupuolella.

Mujusen jättämää aukkoa kutsuttiin paikkaamaan lahtelaisille viime kausilta tuttu Joonas Meronen, jonka kanssa solmittiin aluksi elokuun alkuun kestävä sopimus. Viime otteluissa torjuntavastuuta on kantanut Santeri Pakkanen. Maanoja puolestaan vuokrattiin loppukaudeksi HIFK:iin.

Meronen itse jatkaa loppukauden mielellään tutussa ympäristössä.

- Mukavat fiilikset totta kai. Tuttu porukka, jonka kanssa treenannut koko talven epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt ollut kuukauden mukana. Helppo jatkaa. Tosi tyytyväinen, että hommat menivät tällä tavalla, että päästiin yhteisymmärrykseen, Meronen iloitsi.

Meronen sai talvella pahan sormivamman, joka piti hänet hyvän tovin pois pelikentiltä. Heinäkuun aikana Meronen on hakenut ottelutuntumaa Lahti Akatemian paidasta ja pelivire rupeaa olemaan kohdillaan.

- Pikkuhilaa alkaa löytymään. Kuusi kuukautta on aika pitkä tauko. Tunnen itseni valmiiksi pelaamaan.

Meronen on seurannut tiiviisti Kuhnureiden otteita jo alkukaudesta saakka.

- Alkukausi lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta viimeinen kuukausi on ollut vähän vaikeata. Koko kausi on mennyt huonosti vieraissa, mutta kotona sentään kulki. Nyt on tavoite saada käännettyä homma samaan vanhaan takaisin, Meronen summasi.

Nuorten pelaajien esiinmarssi lämmittää veskarin mieltä.

- Olen todellatyytyväinen Jassen (Tuominen) ja muiden nuorten pelaajien onnistumisista. On aina hienoa, kun löytyy uusia vastuunkantajia.

Meronen taistelee loppukauden ajan pelipaikasta nuoren Pakkasen kanssa, joka on onnistunut pelaamissaan peleissä varsin hyvin.

- Ihan hyvä kilpailutilanne. Santeri on pelannut tosi hyvin ja ansaitsee varmasti pelata vieläkin. Nyt kun Santeri pelaa, niin tuen häntä parhaani mukaan. Jos saan paikan pelata, haluan käyttää sen hyväksi, Meronen vakuutti.

Vaikkei Lahden tuloskunto ollutkaan heinäkuun aikana mairitteleva, tärkeitä pelejä on edessä paljon ja Meronen toivoo kotiyleisön löytävän tiensä katsomoon sankoin joukoin.

- Kaikki ihmiset katsomoon kannustamaan, joukkue tarvitsee tukea. Toivotaan, että saadaan kurssi kääntymään ja päästään ylöspäin sarjataulukossa. Ei ole varaa höllätä. Sieltä tulee jengit perästä, Meronen naulasi.


HJK-FC Lahti sunnuntaina 7.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia