AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2016

Rafaelilla haussa sadas maali Kuhnuripaidassa

Rafaelilla haussa sadas maali Kuhnuripaidassa

"Rafu" tähyää kohti komeaa tasalukua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kärsi edellisessä ottelussaan tappion SJK:lle selvin lukemin 1-4, mutta ottelu tarjosi myös lahtelaisittain positiivista.

SJK-ottelun ilonaiheisiin kuului brassikonkari Rafaelin kauden ensimmäisen osuman syntyminen. Se oli peräti 99. liigamaali FC Lahden paidassa ja se syntyi erittäin tyylikkäällä tavalla.

- Tuli sellainen purkupallo. Seurasin ja odotin topparin virheitä, joka tuli. Näin, että maalivahti on kaukana maalista. Nostin maaliin ja onneksi pallo meni sinne, Rafael kertaa maalinsa syntyä.

Maali merkitsi henkisesti seuraikonille paljon.

- Totta kai, hyökkääjät elävät maaleista. Heti kun syntyy, niin helpottaa aika paljon ja itseluottamus nousee aika korkealle. Vaatii työtä kentällä ja sitten se palkitaan, Rafael kertoo.

Mikäli Rafael onnistuu viimeistelemään vielä yhden maalin Lahdelle liigapelissä, olisi se historiallinen sadas maali seuran paidassa. Rafael toivoo tuon maalin näkevän päivänvalon mahdollisimman pian.

- Totta kai, se on yksi tavoite tällä kaudella tehdä 100. liigamaali. Minä ja kaikki odottaa tosi kovasti sitä sadatta. Toivottavasti se tulee mahdollisimman pian, heti jo sunnuntaina, Rafael heittää.

Tyylillä ei ole väliä.

- Ihan sama millä tyylillä tulee, kunhan vain tulee, Rafael naurahtaa.


FC Lahti-IFK Mariehamn sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia