vko.30 // 30.7.2016

PS Kemi ja VPS jäivät ilman maaleja (PS Kemi-VPS 0-0)

PS Kemi ja VPS eivät saaneet toisistaan eroa Kemin Sauvosaaressa. Liigapisteet jaettiin lukemin 0-0.

Ensimmäisellä jaksolla molemmilla oli tasan kaksi hyvää tekopaikkaa. Ottelu oli saada PS Kemin kannalta katastrofaalisen alun jo ensimmäisellä peliminuutilla, kun Zeljko Savicin harhasyötön seurauksena Pyry Soiri pääsi nokikkain maalivahti Mikko Vilmusen kanssa, mutta laukaus meni muutaman sentin maalin yli. 14. minuutilla VPS sai toistamiseen pelattua pallon PS Kemin linjan taakse, mutta Veli Lammen kuti napsahti kemiläisten onneksi ainoastaan tolppaan.

Neljä minuuttia myöhemmin Joona Veteli pääsi puolittain läpi, mutta maalivahti Jevgeni Kobozev onnistui torjunnassaan. PS Kemin avausjakson toinen tekopaikka syntyi Matias Ojalan syöttäessä pelivälineen Billy Ionsin jalkaan, mutta laukaus etunurkkaan tyrehtyi Kobozevin jalkatorjuntaan.

Toinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa, eikä VPS päässyt enää uhittelemaan erityisen vaarallisesti kemiläismaalilla. Vain kerran Pyry Soiri ja kentälle vaihdosta tullut Andre Clennon saivat aikaan puolittaisen paikan, jonka kemiläispuolustus pystyi purkamaan.

PS Kemillä oli jakson aikana kaksi erinomaista paikkaa saada kotikatsomo riemuitsemaan. 72. minuutilla Ions veti tulisesti, mutta Kobozev heittäytyi huipputorjuntaan. Ionsilla oli vielä herkullisempi paikka päästessään tykittämään läheltä Kobozevin sylkypalloon David Bitsindoun terävän kudin jälkeen, mutta tällä kertaa veto suuntautui yli maalin.

Ottelu oli kaikkiaan hyvin fyysinen, täynnä periksiantamatonta kamppailua. Varsinkin toisen jakson ensimmäinen vartti ryyhellettiin mies miehessä kiinni, mistä seurasi vapareita, tuomari Oskari Hämäläisen puhutteluja sekä kaksi keltaista korttia, joita saivat katsella PS Kemin Kalle Taimi ja VPS:n Jerry Voutilainen.

Ottelun viimeisen neljänneksen vaihdotkaan eivät tuoneet muutosta pelin kuvaan. PS Kemin tiukka prässipeli piti vaihdosta viheriölle kirmanneet VPS:n vaaralliset Clennonin, Steven Morrisseyn ja Kevin Pethin kurissa. Toisaalta myöskään kotijoukkueen vaihdokkaat Cornelius Stewart, Christian Eissele ja Saku Kvist eivät pystyneet kääntämään ottelua kotivoitoksi.

PS Kemi-PK-35 Vantaa lauantaina 6.8. kello 14 Sauvosaaren kentällä ja RoPS-VPS sunnuntaina 7.8. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut