AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2016

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

FC Lahti kohtaa sunnuntaina kotikentällään Lahden Stadionilla sarjaa johtavan IFK Mariehamnin.

Viime aikojen heikoista tuloksista huolimatta FC Lahden joukkueen sisällä vallitsee hyvä ja näytönhaluinen ilmapiiri.

- Kovaa työntekoa vaatii. Yleensä sykleittäin menee. Ennen neljän ottelun voitotonta putkeamme meillä oli viiden ottelun tappioton putki. Nyt mennään taas kohti voittoputkea ja se ei tule muulla kuin työnteolla. Keskitytään 100 prosenttisesti ja tehdään niitä asioita, mitä on sovittu. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri. Harjoituksissa on ollut päättäväistä porukkaa, täältä tullaan, päävalmentaja Toni Korkeakunnas valaa uskoa.

Vaikka FC Lahti on saanut neljästä edellisestä ottelustaan vain yhden pisteen, on joukkue kotonaan kova. Kauden 20 pisteestään lahtelaiset ovat napanneet kotonaan peräti 17.

- Valmistaudumme kovaan otteluun, saamme vastaamme vahvan Lahden, jonka tiedämme olevan hyvä kotikentällään. Toisaalta me olemme onnistuneet erittäin hyvin vieraskentillä tällä kaudella. Varmasti jännittävä ottelu tiedossa, IFK:n päävalmentaja Peter Lundberg sanoo.

IFK Mariehamn pelaa unelmakautta ja on erittäin haastava vastustaja. Lahdessa uskotaan kuitenkin täysin voittoon.

- Onko sarjassa ollenkaan helppoja vastustajia? Alusta asti olemme asennoituneet, että joka peli on mahdollista voittaa. Kohdataan liigan parhaiten puolustava joukkue. He panostavat hyvin vahvasti nopean suunnanmuutos pelaamiseen. Siellä on monta vuotta kasassa ollut kokenut joukkue, joka on nyt hitsautunut voittavaksi joukkueeksi. Hyvä mittari meidän nuorelle joukkueelle.

- Tietysti pitää olla tarkkana,he ovat teräviä ja rohkeita. Heidän kaksi alinta linjaa pelaa aika alhaalla ja Diego Assis sekä Dever Orgill vastaavat hyökkäystehoista. Niillä on tosi nimivahva ja kokenut joukkue. Topparipari (Jani) Lyyski ja (Kristian) Kojola on kovaa valuuttaa tässä liigassa ja maalivahti (Walter) Viitalakin on noussut maajoukkuerinkiin. Otetaan haaste vastaan. Ollaan onnistuttu heitä vastaan jo kertaalleen tällä kaudella. Uskon, että hyvä ja iso stadionin kenttä on meille avuksi, Korkeakunnas arvioi.

IFK Mariehamnin edellinen ottelu oli maanantaina ja tuloksena maaliton tasapeli FC Interiä vastaan kotona.

- Olemme harjoitelleet hyvin koko viikon ja ennen kaikkea tehneet töitä hyökkäyspelimme hienovirittämisen kanssa, Lundberg linjaa.

Lahdella on ottelun alla pari varmaa poissaolijaa ja yksi kysymysmerkki.

- (Drilon) Shala varmuudella sivussa ja samoin (Jussi) Länsitalokin. Tuominen on vielä kysymysmerkki, huomenna selviää hänen pelikuntonsa, Korkeakunnas kertoo.

IFK:n pelaajatilanne sunnuntain alla on hyvä. Sivussa ovat vain loukkaantuneet Anthony Dafaa ja Tommy Wirtanen.


FC Lahti-IFK Mariehamn sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut
Lisää uutisia