AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2016

Lehkosuo Ylelle: "Yksi kauden parhaimmista peleistä"

Lehkosuo Ylelle: "Yksi kauden parhaimmista peleistä"

"Bana" muistutti otteluparin olevan vasta puolivälissä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK haki hienon 2-1-vierasvoiton torstaina IFK Göteborgista Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli sekä esitykseen, että tulokseen tyytyväinen, mutta muistutti otteluparin olevan vasta puolivälissä.

– Yksi kauden parhaimmista peleistä. Ilman sitä ei tätä hyvää asemaa, puoliaikatulosta, olisi tietysti saavutettu. Pidetään kuitenkin kädet alhaalla. Näissä peleissä on yksi tavoite ainoastaan eli mennä jatkoon. Nyt olemme puolivälissä. Tämä voitto ei vielä riitä. Pitää saada homma hoidettua kotipelissä. Mutta tietysti tämä antaa hyvät lähtökohdat. Tulos antaa meille hyvän kotiyleisön. Voisi kuvitella, että kotistadion on loppuunmyyty ensi viikolla, Lehkosuo sanoi Yle Urheilulle.

Ilman takaiskuja HJK ei kuitenkaan pelistä selvinnyt. Yhden maalin tehnyt ja voittomaalin alustanut japanilainen Atomu Tanaka loukkaantui HJK:n 2–1 -maalissa. Hänen nilkkansa näytti vääntyvän. Tanaka jouduttiinkin vaihtamaan pois kentältä.

– Hän lähtee tutkimuksiin. Vaikea ennustaa tällä hetkellä. Lähipäivinä selviää, Lehkosuo kertoi tilanteesta.

HJK:n voittomaalin tehnyttä kolumbialaiskärkeä Alfredo Morelosta valmentaja Lehkosuo kehui.

– 19-vuotiaaksi pelasi kokeneen pelaajan ottein. Hän teki pääasiassa hyviä ratkaisuja pelin sisällä ja pystyi pitämään pallon, kun tarvittiin. Hän teki oikeita ratkaisuja, milloin otetaan keskikenttää mukaan hyökkäyksiin. Totta kai tehot 1+1 varmasti lämmittää häntä niin kuin meitä muitakin.

Yhteen asiaan HJK tulee kiinnittämään huomiota ennen ensi viikon ottelua.

– IFK tuli vahvasti laitojen kautta boksin sisään. Sieltä tulivat niiden vaarallisimmat hyökkäyksen lähdöt ja murtautumispaikat. Ne pitäisi katsoa, että saadaan paremmin estettyä. Muuten ei tarvitse tehdä isompia muutoksia. Jatketaan hyvää keskittymistä niihin asioihin, mitä olemme sopineet, Lehkosuo totesi.


FC Inter-HJK sunnuntaina 31.7. Veritas stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia