AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2016

Tammilehto kaipaa tarkkuutta FC Lahden peliin

Tammilehto kaipaa tarkkuutta FC Lahden peliin

"Dunkku" näkee FC Lahdella olevan oikeat mallit olemassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden peli on viime kierroksilla ollut tuloksellisesti – ja pelillisestikin – hiukan haussa, mutta eväitä kurssin kääntämiseen on.

FC Lahdella on alla 1-4-tappio SJK:lle ja siinä ottelussa ongelmia oli nimenomaan puolustuspelaamisen suhteen. Keskikenttämies Duarte Tammilehdon mukaan kentälläkin näki puolustuksen olleen liian levällään, mikä avasi SJK:lle tilaa ja paikkoja. Tämä käytiin läpi myös heti ottelun jälkeen päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen johdolla.

- Se oli hyvähenkinen palaveri. Vanhemmilla pelaajilla nuo asiat ovat enemmän automaatiota, nuoremmat tarvitsevat enemmän kertausta, Tammilehto miettii.

Puolustuspelaamisen lisäksi FC Lahti käy tiiviisti läpi pelaamista pallollisena nimenomaan hyökkäysalueella.

- Mielestäni meillä on ihan hyvät ja harjoitellut ratkaisumallit eri tilanteisiin pallon kanssa. On päästy kymppialueelle ja laitoihin, mutta murtautumisvaiheessa vastustajan puolustuslinjan edessä ei ole tapahtunut oikein mitään.

- Meille isoin juttu on nyt siirtää ne [harjoitellut] asiat peleihin. Joukkueen muisti tuntuu siinä suhteessa olevan vähän liian lyhyt. Fakta on , että paikkoja meillä on ollut maalien tekemiseen, mutta ehkä se tehokkuus niihinkin löytyy, kun saadaan hyökkäyskolmanneksen kuviot toimimaan. Siinä jokaisen pitää olla tarkempana.


FC Lahti-IFK Mariehamn sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Uusi Lahti
Lisää uutisia