AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2016

KuPS ja Ilmari Niskanen jatkosopimukseen

KuPS ja Ilmari Niskanen jatkosopimukseen

Ilmari Niskanen tähyää pitkälle urallaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura ja laitahyökkääjä Ilmari Niskanen (18) ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2018 loppuun saakka.

Nopealiikkeinen laitahyökkääjä on pelannut kuopiolaisseuran riveissä yhteensä 36 Veikkausliigaottelua onnistuen maalinteossa kahdesti. Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti pelaa kolmatta sarjakauttaan KuPS:n riveissä ja jatkaa Kuopiossa kunnianhimoisin mielin.

- Tavoitteena uralla on pelata ulkomailla kovassa liigassa. KuPS on hyvä paikka kehittyä, matkaa kovempiin liigoihin on tietenkin vielä paljon ja parannettavaa on vielä paljon. KuPS on erittäin hyvä ympäristö kehittymiseen, tavoite on ilman muuta ulkomaiden liigoissa ja mahdollisuudet sinne ovat olemassa. Töitä se tietenkin vaatii ja niitä myös tehdään kovasti, Niskanen muistuttaa.

Niskanen toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Puustellin kummipelaajana. Liigadebyytti toteutui Espoossa 6.10.2013 pelatussa FC Honka - KuPS-ottelussa, jossa nuorukainen pääsi lopussa vaihtopelaajana kentälle vain 15 vuoden ikäisenä.

- Muistan pelin hyvin. 2-4 voitettiin ja minuutin ajan ehdin olla kentällä, Ilmari muistelee.

Niskanen viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa Kuopiossa 10.8.2014 pelatussa RoPS-ottelussa. Maalinteko onnistui peliuran viidennessä Veikkausliigapelissä ja hänet oli tuolloin nimetty ensi kertaa aloituskokoonpanoon. Ilmari on pelannut Suomi-paidassa yhteensä 25 nuorisomaaottelua onnistuen maalinteossa kolme kertaa.


KuPS-RoPS sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia