vko.30 // 25.7.2016

VPS:n liito jatkuu (VPS-KuPS 3-0)

VPS jatkaa vahvoja otteitaan Veikkausliigassa. Maanantaina Elisa Stadionilla kaatui KuPS 3-0. VPS aloitti maalinteon 19 minuutin kohdalla, kun Pyry Soiri onnistui viimeistelyssä. Lopulliset niitit iskivät päätöskympillä Jerry Voutilainen ja Sebastian Strandvall.

Ensimmäisellä jaksolla Vepsu hallitsi peliä täysin. KuPS valui alas ja oli todella passiivinen. Paikkoja murtautumisyrityksille oli useitakin, mutta VPS ei luonut kuin muutaman maalipaikan. Yhdestä niistä onnistui Pyry Soiri, joka viimeisteli kauden kahdeksannella osumallaan Vepsun 1-0 -johdon. Mainion syötön antoi Joonas Vahtera.

Toinen jakso olikin sitten aivan toista maata. VPS oli alakynnessä ja KuPS prässäsi ylhäältä luoden hyvin painetta. Jo jakson alussa Gbolahan Salami ja Juha Hakola pääsivät yrittämään maalintekoa samassa tilanteessa lähietäisyydeltä, mutta Evgeni Kobozev nappasi ilmiömäisen tuplatorjunnan.

VPS oli pinteessä puoli tuntia toisesta jaksosta, kunnes KuPS joutui jo riskillä yrittämään tasoitusta. Silloin aukeni paikkoja vastaiskuille, joista yhden päätti mainiosti verkon perukoille KuPS-kasvatti Jerry Voutilainen 82. minuutilla. Voutilainen jätti tyylikkäästi tuulettamatta kunnioittaen kasvattajaseuraansa.

Ottelun 85. minuutilla Pyry Soiria rikottiin rankkarialueen rajalla ja Sebastian Strandvall asteli ampumaan vapaapotkua. "Seba" pommitti pienestä kulmasta tyylikkäästi pallon etutolpan kautta sisään ohi hölmistyneen KuPS-vahti Craig Hillin. Loppu vain pelailtiin pois.

PS Kemi-VPS lauantaina 30.7. kello 16 Sauvosaaren kentällä ja KuPS-RoPS sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.