vko.29 // 24.7.2016

Ilves ja PS Kemi tasasivat pisteet (Ilves-PS Kemi 1-1)

Ilves ja PS Kemi pelasivat tasan.

Ilves ja PS Kemi pelasivat 1-1 -tasapelin. David Bitsindou vei kotijoukkueen johtoon 10. minuutilla. Lauri Ala-Myllymäki tasoitti 10 minuuttia myöhemmin.

Ottelu käynnistyi varsin tasaisesti ja varsin pian alkoi tilanteitakin tulla. Ilves-hyökkääjä Antto Hilska syötti 8. minuutilla pallon kovaa maalille, mutta pallo kimpoili erinomaisen ottelun pelanneen kemiläismolari Mikko Vilmusen syliin. Vain pari minuuttia tuon jälkeen PS Kemi siirtyi johtoon, kun puolustaja David Bitsindou laukoi kaukaa vastapalloon unelmavedon vasempaan yläpesään, 0-1.

Ilves sai hieman tahmean alkunsa jälkeen jalkoja liikkeelle. Ensin 18. minuutilla jälleen vahvasti pelannut serbitoppari Pavle Milosavljevic pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pallo meni hieman oikealta ohi. Heti perään laitapuolustaja Felipe Aspegren laukoi 25 metristä, mutta pallo kolahti harmittavasti vasempaan tolppaan.

Lopulta 20. minuutilla nähtiin tasoitusmaali! Ilveksen senegalilaistaikuri Emile Paul Tendeng sooloili aikansa ja syötti oikealle laidalle, mistä Marco Matrone jatkoi nerokkaasti pallon takatolpalle ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Lauri Ala-Myllymäki puski pallon maaliin, 1-1!

Ilves sai maalistaan lisää energiaa ja sai luotua muutaman puolivaarallisen maalipaikan. Hyville paikoille pääsivät Tuure Siira, Ala-Myllymäki ja Matrone. Myös PS Kemillä oli vielä ensimmäisen 45-minuutisen lopussa oiva maalintekopaikka, mutta Ilves-puolustus selvitti vapaapotkutilanteen jälkeisen hässäkän. Tauolle 1-1-numeroissa.

Kemiläisvierasjoukkueen juonikas kapteeni Billy Ions oli hyvässä maalipaikassa välittömästi toisen jakson alussa ja mies ohitti jo Ilves-molari Mika Hilanderinkin. Ionsin nosto pienestä kulmasta leijaili kuitenkin Ilveksen onneksi yli ja ohi.

Muutama minuutti myöhemmin Ions pääsi puskemaan parista metristä, mutta Hilander kurkotti upeasti ja pelasti yläkulmasta lähes varman maalin. Runsaslukuinen kotiyleisö antoi suuret suosionosoitukset Hilalle! Vierasjoukkue oli kaiken kaikkeaan erittäin terävänä toisen jakson alussa ja hallitsi kenttätapahtumia.

Kemiläisten kapteeni Ions sai 68. minuutilla jälleen loistopaikan, mutta Ilves-toppari Tatu Miettunen oli oikeaan aikaan edessä ja pelasti tilanteen. Heti tuon jälkeen toisessa päässä debyyttinsä Ilves-paidassa tehnyt ugandalaishyökkääjä Yunus Sentamu oli viedä kotijoukkueen johtoon, mutta PS Kemin maalivahti Vilmunen torjui. Sentamu väläytteli osaamistaan muutenkin muutamaan otteeseen.

Ilves sai otetta pelistä ja rymisteli hyökkäyksiään Tendengin sekä 18-vuotiaan Mikael Soisalon johdolla. Tendeng jakeli palloa monta kertaa vauhdikkaalle Soisalolle, mutta vieraspuolustus oli usein uhrautuvaisesti edessä. Molemmilla joukkueilla oli vielä lisäajalla maalipaikat, mutta ensin Vilmunen torjui Tendengin yrityksen ja toisessa päässä Hilander torjui loistavasti Ionsin yrityksen. Ei siis enempää maaleja ja näin Ilvekselle kauden ensimmäinen tasapeli numeroin 1-1.

PK-35 Vantaa - Ilves Myyrmäen jalkapallostadionilla tiistaina 2.8. kello 18.30 ja PS Kemi - VPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 30.7. kello 16. Ottelut esitetään suorina lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.