vko.29 // 23.7.2016

SJK liian vahva FC Lahdelle (SJK-FC Lahti 4-1)

Roope Riski osui kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK piti pisteet Seinäjoella kaadettuaan FC Lahden lukemin 4-1. Isäntien maaleista vastasivat Roope Riski kahdesti, Jussi Vasara ja Youness Rahimi kertaalleen. FC Lahden kavennuksen iski Rafael.

Voitto nosti SJK:n 26 pisteeseen, mutta sijoitustaan Simo Valakarin joukkue ei vielä pystynyt nostamaan. SJK on yhä sijalla seitsemän ja FC Lahti sijalla kahdeksan. Lahtelaiset ovat SJK:sta nyt kuuden pisteen päässä.

Ottelu alkoi SJK:n hallinnassa ja FC Lahti kyttäsi vastahyökkäyksiä. SJK siirtyi ottelussa johtoon yhdeksännellä minuutilla. Johannes Laaksonen keskitti vasemmalta laidalta maalille Jussi Vasaralle, joka ohjasi pallon taidokkaasti maaliin.

SJK oli erittäin lähellä siirtyä jo kahden maalin johtoon 13. minuutilla. Tuco ryöväsi pallon erittäin helposti Duarte Tammilehdolta. Tuco eteni boksiin, peippaili hetken ja syötti sen jälkeen Roope Riskille, mutta Lahden Santeri Pakkanen venyi erinomaiseen torjuntaan. Lahti pääsi vastaiskuun ja tasoitti pelin 1-1:een lähes tyhjästä. Rafael pääsi Henri Aallon palautukseen väliin ja zippasi pallon maaliin boksin rajalta.

Vierasjoukkue ei tasoitusmaalinkaan jälkeen päässyt peliin mukaan, vaan SJK hallitsi täysin. Lahti joutui suorittamaan kaksi pelaajavaihtoa jo ensimmäisellä puoliajalla.

SJK loi muutamia hyviä paikkoja puolen tunnin kohdalla. Tucon yrityksen Pakkanen torjui ja Riskin laukaus meni hieman yli.

Kotiyleisö sai aihetta riemuun 41. minuutilla. SJK liikutti Lahden pakkaa niin kauan, että tilaa löytyi. Sitten Matej Hradecky syötti Johannes Laaksoselle, joka jatkoi ensimmäisellä kosketuksella Roope Riskille, joka tuikkasi pallon maaliin Santeri Pakkasen edestä. Maalia edelsi 18 perättäistä syöttöä.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Matej Hradecky purjehti komeasti boksiin HJK-ottelun tavoin, tällä kerralla viimeistely ei kuitenkaan onnistunut ja tauolle mentiin 2-1-tilanteessa.

52. minuutilla Roope Riski pääsi laukomaan Jussi Vasaran syötöstä, Santeri Pakkanen torjui vaivoin. Toisella puoliajalla Lahtikin pääsi peliin, mutta varsinaiset maalipaikat olivat vähissä.

71. minuutilla Matej Hradecky laukoi hyvin, mutta pallo viuhui hieman ohi maalin. Lahden paras tasoituspaikka tuli 78. minuutilla. Hassan Sesay antoi vapaapotkun boksiin ja Mikko Hauhia pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta SJK-puolustus pystyi blokkaamaan Lahden kapteenin yrityksen.

83. minuutilla nähtiin kauan odotettu hetki, kun Richard Dorman tuli kentälle. Dorman loukkaantui pahasti viime vuoden elokuussa. Dorman on tällä kaudella pelannut muutamassa ottelussa SJK Akatemian riveissä ja SJK:n edustusjoukkueessa kesäkuussa kahdessa ottelussa. Tämä oli Dormanille ensimmäinen kotiottelu edustusjoukkueessa 11 kuukauteen.

Lahden pyristelyt loppuivat 85. minuutilla. Riski laukoi ja pallo jäi pyörimään maalin edustalle. Youness Rahimi kiitti ja iski avausmaalinsa tämän kauden Veikkausliigassa.

Ottelun viimeinen maali tuli lisäajalla. Roope Riski laukoi ja Lahden puolustaja Boris Tatar torjui kädellään. Roope Riski laukoi pallon varmasti maaliin ja nosti kauden maalimääränsä jo kymmeneen.

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Ilves-PS Kemi, HJK-PK-35 Vantaa sekä RoPS-HIFK.

HIFK-SJK lauantaina 30.7. kello 16 Sonera Stadiumilla ja FC Lahti-IFK Mariehamn sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.