AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 23.7.2016

Malinen: "Olemme nostaneet tasoa huomattavasti"

Malinen: "Olemme nostaneet tasoa huomattavasti"

Juha Malinen haluaa euroilmeen myös Veikkausliigaotteluihin. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n eurotaival päättyi viikolla kovan kroaattijoukkue Lokomotiva Zagrebin vieraana, mutta paljon positiivistakin jäi käteen.

RoPS-luotsi Juha Malinen antoi vastustajalle rehdin tunnustuksen.

- Ei epäilystäkään, etteikö parempi joukkue voittanut. Heillä oli taitavia yksilöitä, jotka eivät tehneet tyhmyyksiä koko 180 minuutin aikana, Malinen myönsi kiertelemättä.

RoPS:n eurotaival päättyi toiselle karsintakierrokselle, mutta joukkueen esitykset kovia irlantilaisia ja kroatialaisia vastaan olivat miehekkäitä.

- Neljästä pelistä yksi tappio tarkoittaa, että olemme hyvin lähellä sitä tasoa, missä meidän pitäisikin pelata. Vielä me ei oltu aivan valmiita, Malinen arvioi kokonaisuutta.

- Onnistuaksemme tarvitsemme toimivamman keskikentän. Meillä oli pientä epäonneakin siinä, kuinka sekä Antti Okkonen että Mika Mäkitalo eivät ole täydessä pelikunnossa. Tästä vain kaksi viikkoa, ja meillä olisi ollut selkeästi vahvempi avauskokoonpano.

Joukkueen ilmeet tappion jälkeen olivat pitkään myrtyneitä. Juha Malinen haluaa kuitenkin keskittyä positiiviseen.

- Joukkue on toiminut koko jakson ajan erittäin ammattimaisesti. Olemme ottaneet selkeästi askeleita eteenpäin. Nyt seuraava askel on, että tämän pitää siirtää myös Veikkausliigan otteluihin. Meidän on osoitettava, että haluamme pelata euro-otteluita taas ensi kesänä.

Ennen toisen karsintakierroksen otteluita nostettiin esille kysymyksiä muun muassa Veikkausliigan sarjaohjelmasta. Nostoihin oli syynsä, mutta niiden taakse ei halutakaan piiloutua.

- Vaikka näiden euro-otteluiden alla on esitetty kritiikkiä erilaisista tapahtumista, niiden tarkoitus on ainoastaan kehittää asioita. Kritisoidaan asioita, joista löytyy kehitettävää, Malinen sanoi.

- Meidän osalta lopputulema kuitenkin on, että viimeisen kuukauden aikana olemme pystyneet nostamaan pelimme tasoa huomattavasti. Tästä tilanteesta jatketaan Veikkausliigan merkeissä jo tulevana sunnuntaina.


RoPS-HIFK sunnuntaina 24.7. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia