AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 23.7.2016

Ennakko: Ilves-PS Kemi

Ennakko: Ilves-PS Kemi

Ilves pelaa sunnuntaina jälleen kotiottelun Tampereen Tammelassa, kun vastustajaksi saapuu PS Kemi.

Ilves on pelannut puolestaan 16 ottelua Veikkausliigassa, joista se on voittanut yhdeksän ja hävinnyt seitsemän. Kasassa on 27 sarjapistettä. Viime sunnuntaina Ilves kaatoi loppuunmyydyssä Tammelassa HJK:n numeroin 1-0 (1-0) senegalilaistaikuri Emile Paul Tendengin maalilla. Tendengin tehot 15 ottelussa ovat kovat 5+5.

Vierasjoukkue PS Kemi on pelannut tällä kaudella Veikkausliigassa 17 ottelua, joista se on voittanut kuusi, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Kasassa on 20 sarjapistettä. Viime lauantaina joukkue hävisi kotonaan KuPS:lle numeroin 0-2 (0-2).

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa fyysistä vastusta.

- Revanssimielellä lähdemme tähän otteluun. Olemme matkanneet pari kertaa pohjoiseen ja aika vähän on ollut tuliaisia. Kevättalven Liigacupin hallipainista ei tullut pisteitä ja toukokuussa Oulussa pelattu ottelu PS Kemiä vastaan päättyi myös meidän tappioon, vaikka saimme pelata pitkään miesylivoimalla, Wiss toteaa Ilveksen sivuilla.

- Eli kyllä meillä on selkeästi revanssihenki päällä tähän otteluun. Vastustajaksemme saapuu fyysinen joukkue, jossa on muutama todella hyvä yksilö. Ja näiden yksilöiden ominaisuudet meidän pitää huomioida. PS Kemillä on ollut viime aikoina vaikea jakso, mutta he ovat todistaneet, että pystyvät voittamaan kenet tahansa. Vaikea vastustaja, kommentoi Wiss.

PS Kemi matkasi Tampereelle jo lauantaina valmistautumaan otteluun. Joukkue saa jalkeille hyvän kokoonpanon, vain Aleksi Räihä on edelleen loukkaantuneena sivussa.

Ilveksen terveystilanne on varsin hyvä ja varmuudella poissa kokoonpanosta ovat ainoastaan pienestä jalkavaivasta kärsivä hyökkääjä Mika Lahtinen, poskiluumurtumasta kovaa vauhtia toipuva keskikenttäpelaaja Diogo Tomas sekä Eerikkilässä olevat 16-vuotiaat nuorisolupaukset, maalivahti Otto Huuhtanen sekä puolustaja Martti Haukioja.

18-vuotias laiturilupaus Mikael Soisalo palasi perjantaina Lontoosta Queens Park Rangersin testileiriltä ja on kokoonpanossa. Muutama päivä sitten peliluvan saanut ugandalaishyökkääjä Yunus Sentamu nähdään sunnuntaina ensimmäistä kertaa Ilveksen kokoonpanossa.


Ilves – PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 24.7. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia