AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2016

​Ennakko: SJK-FC Lahti

​Ennakko: SJK-FC Lahti

FC Lahden kauden ensimmäisen vierasvoiton metsästys jatkaa lauantaina, kun se matkustaa SJK:n vieraaksi vasta rakennetulle OmaSp Stadionille.

Viime sunnuntaina Kuhnurit kärsivät kirvelevän 1-2 –kotitappion Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Pelistä löytyi kuitenkin hyviä elementtejä joita ottaa mukaan.

- Hyvinhän me pelattiin, ei kannata laittaa päätä pensaaseen. Pitää olla kylmäpäisempi viimeistelyssä ja minimoida virheet. Enemmän luodaan paikkoja kuin vastustaja. Ollaan positiivisia ja ruvetaan voittamaan. Henkisesti pitää olla vahvempia ja voitontahto pitää olla kovempi, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas summaa teesejä.

- Pitää ottaa ne, mitä meille kuuluu. Olisi eri asia, jos peli olisi hirveän tukkoista, eikä pelin rakenne olisi kunnossa, Korkeakunnas jatkaa.

Joukkueen sisällä vallitsee hyvä joukkuehenki ja sitä kohotettiin alkuviikosta entisestään leikkimielisellä Beach Volley –turnauksella.

- Ei syytä synkistellä, joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja fiilis. Alkuviikosta oli vähän bondingia, kun pidettiin beach volley –turnaus, "Toke" kertoo.

SJK:n eurotaival päättyi viikolla Mestarien liigan toisella karsintakierroksella ja keskittyminen on nyt taas täysin Veikkausliigassa.

- Palaamme perustekemiseen, mikä on kaiken pohja. Vastaan tulee myös erittäin ärsytetty vastustaja, joka on aina ollut meille hankala vastustaja, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK onkin vastustajana sopinut Lahdelle vuosien saatossa hyvin, eikä Lahti ole hävinnyt seinäjokilaisille kertaakaan.

- Joka peliin lähdetään voittamaan, on se koti- tai vieraspeli. Seinäjokea vastaan korostuu kärsivällisyys ja yhtenäisyys. He tykkäävät hallitta palloa, pitää hoitaa puolustushommat huolella kun kaverilla on pallo ja löytää paikat iskeä. Pallollinen pelimme on ollut ihan hyvällä tasolla, mutta se pitää saada näkymään tulostaululla. Ei uutta ja ihmeellistä tarvitse keksiä.

- Seinäjoen kanssa on pärjätty aika hyvin. Päästään Suomen hienoimmalle stadionille pelaamaan. Meillä on ollut aina hyvä keskinäinen kilpailu ja nytkin ollaan peräkkäisinä sarjataulukossa, Korkeakunnas alustaa lähtöasetelmia.

Edellinen Veikkausliigan ottelu OmaSp Stadionilla päättyi SJK:n voittoon ja samaa joukkue lähtee hakemaan myös nyt. Kaiken kaikkiaan SJK on mättänyt uudella stadionillaan paljon maaleja, kun kolmessa siellä pelatussa ottelussa niitä on kasassa jo seitsemän.

OmaSp Stadion on kerännyt kaikissa otteluissaan paljon yleisöä ja lauantaipelit ylipäätään ovat SJK:n kannattajille aina olleet mieluisia. Stadionilla on ollut mahtava tunnelma kaikissa otteluissa ja kannattajaryhmän lisäksi myös muut katsojat ovat lähteneet siellä hienosti mukaan kannustukseen. Toivotaan, että tämä fanikulttuurin kasvu vain jatkuu ja OmaSp Stadionista tulee jatkossakin todellinen hornankattila.

- Kenttä on OmaSp Stadionila isompi ja se on loistava alusta pelata. Siellä on erinomainen hyökätä, mutta toisaalta taas meidän pitää pystyä myös puolustamaan siellä paremmin. Olemme päästäneet siellä liian paljon maaleja, arvioi Valakari.

SJK:n europeleissä tuli myös pieniä kolhuja ja ainakin Timo Tahvanainen joutuu jättämään lauantain ottelun väliin loukkaantumisen vuoksi. Sen sijaan vielä tiistain ottelusta ruokamyrkytyksen vuoksi sivussa olleet Teemu Penninkangas ja Toni Lehtinen ovat tervehtyneet pelikuntoon. Pelikieltoja ei SJK:lla ole ja se pääsee siten melko hyvässä tilanteessa kohtaamaan FC Lahden.

Lahden pelaajatilanne on myös ottelun alla varsin hyvä, sillä kokoonpanosta on ainoastaan yksi varma poissaolija.

- Drilon Shala on varmuudella pois. Boris Tatar ja Jasse Tuominen lähenevät pelikuntoa, Korkeakunnas kertoo.


SJK-FC Lahti lauantaina 23.7. kello 16.00 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia