vko.26 // 3.7.2016

HIFK:lle viimein voitto (​PS Kemi-HIFK 1-2)

HIFK pääsi herkuttelemaan pitkästä aikaa täydellä pistepotilla kaadettuaan PS Kemin sunnuntaina maalein 2-1.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen sujui HIFK:n niukassa hallinnassa. Kummallakaan joukkueella ei kulmapotkuja lukuun ottamatta ollut juurikaan asiaa ykkössektorin maalipaikoille. 38. peliminuutin kohdalla Tommi Vesala vei HIFK:n johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. Vesala sai pallon flipperitilanteen päätteeksi 16-rajalla ja laukoi pallon tulisesti Juhani Pennasen vartioiman maalin vasempaan alakulmaan.

HIFK:n johto ei kuitenkaan kestänyt kovinkaan kauan. PS Kemin paras maalintekijä Billy Ions sai vapauttavan syötön boksiin ja Ions laukoi pallon takakulmaan tasoittaen lukemat 1-1:een. Maali oli Ionsille kauden kuudes ja PS Kemin joukkueelle ensimmäinen neljään otteluun. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toisella puoliajalla HIFK siirtyi 2-1 vierasjohtoon, kun pelattuna oli 55 minuuttia. PS Kemin maalivahti Juhani Pennanen sekä puolustus sekoilivat täydellisesti ja lopulta Tommi Vesala oli kärppänä paikalla. Vesala kiitti ja kiskaisi pallon häkkiin todella tyylikkäästi yläriman kautta. Vesala tuli kymmenen minuuttia myöhemmin vaihtoon saatuaan iskun olkapäähänsä.

67. peliminuutilla PS Kemin kokenut 38-vuotias laitapuolustaja Tuomo Könönen sai toisen keltaisen kortin ja mies lensi punaisella kortilla ulos. PS Kemi joutui siis taistelemaan ottelun viimeiset reilu 20 minuuttia yhden miehen alivoimalla. Myös Ryan Gilligan sai lisäajalla toisen keltaisen kortin ja ulosajon.

Kotijoukkue ei onnistunut lopulta luomaan kunnollista loppukiriä, joten kolme sarjapistettä matkasivat Helsinkiin. Tappio oli PS Kemille neljäs peräkkäinen. HIFK nousi kolmella pisteellä pois sarjan jumbopaikalta 11. sijalle tasapisteisiin PK-35 Vantaan kanssa.

HIFK:n kokoonpanossa oli PS Kemiä vastaan vain neljä vaihtopelaajaa sairastapauksista ja loukkaantumisista johtuen. HIFK:n pelaajista Emil Conti, Jere Piirainen, Nnaemeka Anyamele, Jukka Halme sekä Ville Taulo eivät ole pelikunnossa loukkaantumisten takia. Tommi Vesala sai Kemi-ottelussa kolhun olkapäähän, jonka takia Vesala otettiin vaihtoon.

HJK - PS Kemi sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Sonera Stadiumilla ja KuPS – HIFK sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.