AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2016

Lyyski: "Matkaamme Norjaan voitto mielessä"

Lyyski: "Matkaamme Norjaan voitto mielessä"

Jani Lyyskin tähtäin on jatkopaikassa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin historian toinen eurocup-taival alkaa torstaina Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen vierasottelulla Odds BK:ta vastaan.

IFK Mariehamnin kapteeni Jani Lyyski lähtee torstain otteluun täynnä itseluottamusta.

- Olen erittäin ylpeä ja täydellä sydämellä Grönvittin puolesta, me matkaamme Norjaan voitto mielessä, Lyyski vakuuttaa.

Lyyskin mukaan IFK:n joukkue on nyt tiiviimpi ja tasapainoisempi kuin kolme vuotta sitten vastaavassa vaiheessa Inter Bakua vastaan.

- Puolustuspelimme on myös vakaampaa ja voimme laskea enemmän sen varaan verrattuna aiempaan. Sen olemme osoittaneet liigaotteluissa. Nyt pitää vain jatkaa samalla tavalla, se on resepti voittoon. Maaleja pystymme kuitenkin useimmiten tekemään, Lyyski uskoo.

IFK on hallitseva cup-mestari ja jakaa Veikkausliigan kärkipaikkaa HJK:n kanssa sekä tavoittelee menestystä myös eurokentillä.

- Meidän on nyt aika ottaa vielä yksi askel kehityksessämme ja se tarkoittaa sitä, että pääsemme ainakin toiselle karsintakierrokselle Eurooppa-liigassa. Se tulee olemaan vaikea, mutta meillä on hyvät mahdollisuudet onnistua, jos kaikki osuu kohdilleen.

Kolme vuotta sitten IFK haki Bakusta 1-1-tasapelin, mutta kotitappio katkaisi tien jatkoon. Hyviä muistoja kuitenkin jäi.

- Se oli iso juttu, olin todella ylpeä joukkueesta ja seurasta. Se on minun paras jalkapallomuistoni tähän saakka. Nyt toivon voivani kokea saman uudelleen ja nauttia kentällä.

- Nykyään isot ottelut eivät hermostuta enää samalla lailla, olen sen verran kokenut ja haluan enemmän nauttia tilaisuudesta. Toivon että rauhallisuuteni ulottuu myös joukkuekavereihin ja keskitymme siihen mitä meidän pitää kentällä tehdä, se voi riittää pitkälle, Lyyski naulaa.

IFK Mariehamn europeleissä:
30.6. Odds BK-IFK Mariehamn, Skagerak Arena, Skien
7.7. IFK Mariehamn-Odds BK, Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina


IFK:n seuraava Veikkausliigaottelu IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding arenalla sunnuntaina 10.7. kello 17.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia