AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2016

Korkeakunnas: ”Nautimme kolmesta pisteestä”

Korkeakunnas: ”Nautimme kolmesta pisteestä”

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti otti aurinkoisena keskiviikkona tärkeän kotivoiton PS Kemistä lukemin 1-0. Lahden ainokaisen viimeisteli Euller.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas otti kolme pistettä ilolla vastaan, mutta manasi hintaa, joka niistä piti maksaa maalivahti Miikka Mujusen loukkaantumisen muodossa.

- Mujusen Miikan puolesta olen todella pahoillani. Polvi meni ilmeisesti aika pahasti sinänsä harmittomassa tilanteessa, Korkeakunnas totesi.

- Se mitä teimme ensimmäisellä puoliajalla oli justiinsa sitä, mitä olimme suunnitelleet. Saimme liikuteltua Kemiä poikittaissuunnassa ja tiesimme, että kun jaksamme tehdä sitä, tulemme pääsemään keskustaan ja 10-alueelle. Kaveri reagoi siihen ja me reagoimme sitten taas takaisin. Saimme johtomaalin, mutta sen jälkeen tuli heikko hetki. Passivoiduimme nimenomaan silloin, kun meillä oli pallo. Keskityimme liikaa puolustamiseen, mikä ei ollut suunniteltua. Toki tilanne oli, että vastustaja laittoi vähän "all in" ja lisäsi painetta meidän päässä, "Toke" kertasi.

Pelin loppuhetkillä muun muassa Ivan Solovjeville avautui useampikin mahdollisuus maalintekoon, mutta venäläistaiturin ruuti oli tilanteissa märkää.

- Olisimme voineet kaiken järjen mukaan päästä vähän helpommalla. Pelin loppupuolella meillä oli 3-4 selvää mahdollisuutta tehdä maali suunnanmuutoksista, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi jäätävää.

Mujusen loukkaantumisen lisäksi sierraleonelainen laitapelaaja Hassan Sesay jouduttiin vaihtamaan kentältä ensimmäisellä puoliajalla aivotärähdyksen seurauksena.

Päävalmentaja oli tyytyväinen joukkueensa tahtotilaan ja siihen, miten joukkue vastasi vastustajan fyysisyyteen.

- Kaiken kaikkiaan olemme pelanneet paljon parempia jalkapallo-otteluita tänä vuonna, mutta jääneet ilman pisteitä. Tämä oli yksi kovimmin taistelevista ja fyysisimmistä joukkueista. Me emme ole tänä vuonna hirveän fyysinen joukkue, mutta melko hyvin pärjäsimme silläkin osa-alueella. Ilme, halu ja kamppailutahto olivat hyvää, siihen olen todella tyytyväinen. Ei tätä kannata ylianalysoida. Nautimme nyt vain siitä, että otimme kolme pistettä ja mietimme ketkä pelaavat sunnuntaina, Korkeakunnas päätti.


FC Lahti - KuPS sunnuntaina 3.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia