vko.25 // 23.6.2016

SJK vakuuttavalla esityksellä cupin finaaliin

Timo Tahvanainen löi alkutahdit SJK:n voitolle. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK antoi vahvan näytön vireestään torstaisessa Respect Suomen Cupin välierässä kaatamalla Hakan peräti maalein 6-1 (3-0).

SJK hallitsi ottelua alkuhetkistä lähtien. Ensimmäinen maali nähtiin jo 13. minuutilla. Tuco syötti Timo Tahvanaiselle, joka iski kauden ensimmäisen maalinsa. Lisää tuli 26. minuutilla. Roope Riski pääsi vastakkain Haka-vahti Ville Kauppisen kanssa, mutta syötti vielä viereen Tucolle, joka sai iskeä pallon tyhjiin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Roope Riski pääsi laukomaan boksissa, mutta kova veto heilutti vain sivuverkkoa. Riski kuitenkin onnistui jo muutama minuutti myöhemmin, kun hänen tarkka laukauksensa ohitti Kauppisen.

Hakallakin oli ensimmäisen puoliajan lopulla muutamia paikkoja. 37. minuutilla Dudu pääsi laukomaan Hakan hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta Jere Koponen torjui varmasti. Dudulle aukesi uusi paikka pari minuuttia ennen taukovihellystä, mutta Koposen erinomainen vastaantulo esti Dudun maalintekoaikeet.

Youness Rahimi tuli toiselle puoliajalle Roope Riskin tilalle kärkeen ja nuorukaisen maalinälkä huokui katsomoon saakka.

Rahimilla oli hyvä tekopaikka heti toisen puoliajan alussa. Rahimi pääsi laukomaan hyvän syöttökombinaation päätteeksi, mutta seurauksena oli lopulta kulmapotku. SJK sai sivuvapaapotkun seuraavalla minuutilla. Timo Tahvanainen erinomainen laukaus kolahti ylärimaan.

SJK:n hyökkäyspelaaminen toimi kuin unelma toisella puoliajalla. 52. minuutilla Timo Tahvanaiselle pelattiin erinomainen maalipaikka, mutta Kauppinen torjui Tahvanaisen sijoituksen. Pian tämän jälkeen SJK pääsi jälleen juhlimaan maalia. Tuco tarjoili oikeasta laidasta Matej Hradeckylle, joka laukoi pallon maaliin Kauppisen käsien kautta.

Hakakin onnistui maalinteossa kertaalleen, kun Dudu viimeisteli oikealta laidalta tulleen keskityksen maaliin.

Youness Rahimi sai 75. minuutilla vihdoin palkinnon uurastuksestaan. Tuco doiminoi jälleen kerran oikealla laidalla ihan mielin määrin ja tarjoili Rahimille namupassin, eikä Rahimi erehtynyt. SJK:n kuudes maali nähtiin pari minuuttia ennen loppua, kun Matti Klinga laukoi ensimmäisen maalinsa SJK-paidassa.

SJK: Jere Koponen, Henri Aalto, Matej Hradecky, Timo Tahvanainen, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski (46' Youness Rahimi), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite (65' Jesse Sarajärvi) ja Mehmet Hetemaj (67' Matti Klinga).

SJK:n seuraava Veikkausliigaottelu FC Inter – SJK tiistaina 28.6. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.