AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 23.6.2016

Matias Ojala odottaa Lapin derbystä huikeaa tapahtumaa

Matias Ojala odottaa Lapin derbystä huikeaa tapahtumaa

Matias Ojala odottaa mielenkiinnolla illan ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi ja Rovaniemen Palloseura kohtaavat torstain ainoassa Veikkausliigaottelussa. Sauvosaaren kentän lehterit täyttynevät, kun rakkaat kilpakumppanit ottavat yhteen.

Pohjois-Suomessa eletään vahvaa futisbuumia. RoPS voitti viime vuonna hopeaa ja lunasti paikan eurokentiltä. PS Kemi puolestaan voitti Ykkösen ja nousi Veikkausliigaan. Kaksikko kohtaa torstaina ensimmäistä kertaa liigatasolla.

- Tunnelma joukkueessamme on erittäin odottava. Tästä tulee varmasti vielä isompi tapahtuma kuin katsomon avajaisottelusta. Uskon, että 3000 katsojaa menee ainakin rikki, toivottavasti lukema olisi lähellä neljää tuhatta. Ennakkolippuja on kuulemma myyty hyvin ja tietysti siihen päälle kausikorttilaiset ja portilta lippunsa ostavat. Edessä on hieno tapahtuma, PS Kemin Matias Ojala ennakoi.

Kemiläiset juhlivat Sauvosaaren kentän uuden pääkatsomon avajaisia kamppailussa FC Lahtea vastaan vajaa kaksi viikkoa sitten. Ilta oli kaikin puolin onnistunut ja pisteet jäivät isännille 2-1-lukemilla.

- Se oli mahtava tapahtuma ja saimme vielä loppuun voittomaalin. Silloin yleisö kyllä räjähti. Yleisö piti hienosti meteliä koko pelin ajan, tunnelma oli todella hyvä. Odotan torstailta vielä enemmän. Rovaniemeltäkin kuitenkin tulee kannattajia ja he pitävät myös ääntä.

PS Kemi pelasi vielä toissa kaudella Kakkosta. Joukkue siis viihtyi Ykkösessä vain yhden kauden ja on nyt liigassa sijalla viisi, vaikka on pelannut peräti kolme ottelua kärkeä vähemmän. Huimaako menestys nousijoiden päätä?

- En sanoisi, että se on suuri yllätys. Tiesimme itse ennen kautta, että meillä on tarpeeksi hyvä joukkue pärjäämään liigassa. Moni ajatteli, että meistä tulee heittopusseja ja ettei materiaalimme riitä millään. Voi olla, ettei moni vain tuntenut pelaajiamme, Ojala pohti.

- Meillä on useampikin hyvä jätkä jokaiselle pelipaikalle. Olemme näyttäneet, että pystymme taistelemaan ketä vastaan vain. Meidän ei ole tarvinnut lähteä mihinkään peliin pelkäämään tai altavastaajana. Emme ole lähteneet hakemaan mitään tasureita, vaan voittoja kaikista otteluista.


PS Kemi - RoPS torstaina 23.6. kello 17.30 Sauvosaaren kentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia