AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2016

​SJK kohtaa FC Hakan Respect Suomen Cupin välierässä

​SJK kohtaa FC Hakan Respect Suomen Cupin välierässä

Simo Valakarin valmentama SJK kohtaa torstaina FC Hakan Tehtaan kentällä Valkeakoskella, kun joukkueet kisaavat Respect Suomen Cupin finaalipaikasta.

FC Haka isännöi SJK:ta torstaina Respect Suomen Cupin välierässä. Ottelu Tehtaan kentällä alkaa klo 18.30.

SJK ja Haka ovat tutut kiistakumppanit Ykkösen kaudelta 2013, kun kaksikko väänsi sarjanoususta Veikkausliigaan. Ykkösessä edelleen pelaava Haka on tuttu monelle SJK:n nykyiselle ja entiselle pelaajalle entisenä seurana. Vastaavasti Hakassa on kirjoilla entisiä SJK:n pelaajia. Maalivahti Tuomas Karjanlahti ja keskikenttäpelaaja Tuomas Lähdesmäki ovat molemmat SJK:n ja Seinäjoen jalkapalloilun tuotoksia. Seuraa valmentaa vielä kaksi vuotta sitten SJK:n toimitusjohtajana toiminut Kari Martonen.

Ykkösen kaudella kaikki kohtaamiset päättyivät tasan. Ensimmäisessä pelissä päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Toinen kohtaaminen Valkeakoskella osui aikaan, jolloin SJK:lla oli ollut pitkä heikompi jakso takana ja voitolla Haka olisi päässyt karkuun kärjessä. Peli oli erittäin kuuma ja kiihkeä, mutta päättyi jälleen 0-0-tulokseen. Haka oli kentällä kuitenkin niskan päällä ja SJK:lle tuo tasapeli oli kuin voitto. Siitä alkoikin SJK:n voittoputki ja se päättyi ratkaisevaan toiseksi viimeiseen otteluun Seinäjoen Keskuskentällä. Vastaan tuli jälleen Haka.

Seinäjoen Keskuskentälle oli tullut otteluun lähes 5000 katsojaa ja sarjatilanne oli sellainen, että Hakalle ottelusta riitti vain voitto. Peli päättyi 1-1-tasapeliin, mikä varmisti SJK:n nousun pääsarjatasolle.

Joukkueet eivät ole kohdanneet sen jälkeen toisiaan ennen torstaita. SJK:n nykypelaajistosta aiemmissa kohtaamisissa olivat mukana Toni Lehtinen, Richie Dorman, Johannes Laaksonen, Teemu Penninkangas, Timo Tahvanainen ja Mihkel Aksalu. Hakan nykyjoukkueessa oli silloinkin mukana ainakin maalivahti Ville Kauppinen, puolustaja Mikko-Petteri Latosaari ja hyökkääjä Topi Järvi.

- Menemme pelaamaan perinteikästä cup-joukkuetta vastaan. Ja me emme itse ole pärjänneet koko seurahistoriamme aikana Suomen Cupissa ollenkaan. Siten tämä on meille erittäin tärkeä peli. Jo ihan senkin takia, että me haluamme aina voittaa jokaisen kilpailun, mihin me osallistumme, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

FC Hakan keskkenttäpelaaja Tuomas Lähdesmäki haluaa lähettää SJK:n laulukuoroon. Nuorukainen siirtyi Hakaan kaudeksi 2015 nimenomaan SJK:sta. "Kerhon" kasvatti haluaakin nyt näyttää osaamisensa kavereilleen Hakan paidassa.

– Kyllä melkein koko SJK:n joukkue on vanhoja tuttuja kavereita täynnä. Tunnen seuran, taustat ja pelaajat hyvin jo vuosien takaa, joten olisi kyllä todella makeaa päästä pudottamaan heidät cupista, Lähdesmäki sanoo.

Odotukset torstain herkkupalaa kohtaan kasvavat muutenkin joukkueen sisällä ja ottelun merkitys sekä ainutkertaisuus näkyvät kyllä tekemisessä.

– Kyllä me olemme koko porukalla olleet täysillä treeneissä mukana ja latautuneet torstaita varten. Joka kundi tiedostaa torstain pelin tärkeyden, Lähdesmäki tietää.

Hallitsevana Suomen mestarina Tehtaan kentälle saapuva SJK tarjoaa Hakalle kovan haasteen jatkopaikasta. Lähdesmäki tietää SJK:n vaarallisuuden.

– Taitava joukkue tulee vastaan. He pitävät palloa ja syöttävät sitä niin kauan, että se syöttöpaikka linjan taakse aukeaa. Tarvittaessa he pystyvät pelaamaan nopeamminkin pystyyn Riskille, tai kuka ikinä siellä kärjessä torstaina pelaakaan. Siellä on nopeita ja taitavia pelaajia, Lähdesmäki puntaroi.

Lähdesmäellä on myös pelillisten asioiden suhteen selkeä visio siitä, miten kasvattiseura kaadetaan.

– Kyllä meidän pitää yrittää omalla pallollisella pelillä lähteä haastamaan SJK. He pitävät varmasti palloa enemmän, mutta meidän pitää käyttää mahdollisuudet vastaiskuihin tehokkaasti hyödyksi riistojen jälkeen. Jos lähdemme pelkästään puolustamaan, niin vaikeaksi menee, Lähdesmäki analysoi.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut
Lisää uutisia