AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 19.6.2016

KuPS nousi voittoon (KuPS-FC Inter 2-1)

KuPS nousi voittoon (KuPS-FC Inter 2-1)

FC Inter oli lähellä vieraspisteitä, mutta KuPS nousi tasoihin ja ohi viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Isäntien voittolukemat olivat lopulta 2-1.

Väinölänniemellä taisteltiin värikäs Veikkausliigaottelu. Kotijoukkue aloitti pelin tahmeasti Interin päästessä hallitsemaan pelitapahtumia. Inter rakenteli peliä taitavalla syöttöpelillään kuopiolaisten juostessa perässä. Paha takaisku tapahtui 25 minuutin kohdalla, jolloin runkopelaaja Ari Nyman loukkaantui joutuen jättämään kentän. Pelitapahtumat tasaantuivat vaihdon jälkeen ja kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan.

Laitahyökkääjä Ilmari Niskanen pelasi erinomaisen ensi jakson päästen nopeaan vastaiskuun, joka torjuttiin kulmapotkuksi (32 min). Jakson vaarallisin tilanne kehittyi Petteri Pennasen taitavasta chippisyötöstä, josta hyökkääjä Gbolahan Salami pääsi tykittämään kohti Inter-maalia. Jukka Lehtovaara peitti kovan vedon ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Inter pääsi johtoasemaan toisen jakson alussa Benjamin Källmanin hienolla laukauksella. Kaunis kierteinen veto upposi tarkasti maalin ylänurkkaan ja vierasjoukkue otti tukevan otteen voitosta: 0-1. Tämän jälkeen Pennanen tykitti lujaa kohti Inter-maalia, Lehtovaara venyi jälleen loistotorjuntaan.

KuPS teki tunnin kohdalla kaksi ratkaisevaa vaihtoa. Saku Savolaisen ja Juha Hakolan sisääntulon jälkeen KuPS hallitsi peliä entistä selvemmin ja kolmannessa vaihdossa otettiin vielä Urho Nissilä kentälle. Väkevä loppukiri jatkui kolmen työmyyrän johdolla.

Nissilä keskitti kulmapotkun, josta puolustaja Azibuike Egwuekwe puski maalin. Osuma kuitenkin hylättiin rikkeen takia ja Interin johtoasema kesti (76 min). Savolainen pääsi puskemaan Hakolan loistokeskityksestä, puskupallo meni maalin ylitse ja Inter johti edelleen (78 min).

Ottelu kääntyi totaalisesti viimeisen kymppiminuutin aikana. Ensin Interin puolustus ryhtyi sekoilemaan vaarattoman näköisessä tilanteessa ja Salami sai pallon ilmaiseksi Interin maalin edustalla rankaisten armottomasti: 1-1. Hyökkääjä täräytti tämän kauden viidennen liigamaalinsa. Interillä oli tämän jälkeen vielä yksi huippupaikka, mutta maalinteko ei onnistunut muutamasta metristä.

Huikea loppuratkaisu nähtiin 86 peliminuutilla. Solomon Duah tykitti ensin KuPS-maalin ylärimaan ja KuPS rynnisti nopeaan vastahyökkäykseen Salamin johdolla. Hyökkääjä laukoi pallon kohti Inter-maalia ja Savolainen puski pallon läheltä verkkoon: 2-1. Väinölänniemen viimeinen Veikkausliigapeli päättyi iloisiin kuopiolaisjuhliin ja perinteikkäälle stadionille jätettiin tyylikkäät jäähyväiset.


FC Lahti-KuPS sunnuntaina 3.7. klo 18.30 Lahden stadionilla ja FC Inter-SJK tiistaina 28.6. kello 18.30 Veritas stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia