AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2016

Ennakko: RoPS-Ilves

Ennakko: RoPS-Ilves

RoPS ottaa lauantaina Rovaniemen Keskuskentällä mittaa vahvaan alkukesän vireeseen päässeestä Ilveksestä.

Joukkueet eivät ole kohdanneet vielä tällä kaudella Veikkausliigassa. RoPS on pelannut alkukaudella 12 ottelua, joista se on voittanut kolme, pelannut viisi tasan ja hävinnyt neljä. Kasassa on 14 sarjapistettä. Viime sunnuntaina RoPS haki 1-1-tasapelin HJK:n vieraana.

Rovaniemen Palloseura on pelannut viimeiset seitsemän peliä Veikkausliigassa ilman voittoa, joten on selvää, että joukkue haluaa huomenna kotikentällään Tampereen Ilvestä vastaan palata takaisin voittojen tielle. Keskuskentällä kohtaakin lauantaina kaksi putkea, joista jompikumpi katkeaa.

- Me olemme pelanneet seitsemän viimeistä kamppailua ilman voittoa ja Ilves on taas viiden peräkkäisen voiton tiellä. Ilman muuta paluu voittojen tielle on meidän tavoite Ilvestä vastaan, vaikka vierasjoukkue tilastojen mukaan suuri ennakkosuosikki onkin, toteaa RoPS-valmentaja Juha Malinen.

Malisen mukaan RoPS on aloittanut liigan toisen kolmanneksen paremmin kuin mitä peli ensimmäisellä kolmanneksella kulki.

- Meidän joukkueessa on ollut viime aikoina hyviä merkkejä havaittavissa ja olemme aloittaneet tämän liigan toisen kolmanneksen selkeästi paremmin kuin mitä pelattiin ensimmäisellä kolmanneksella. Pyrimme olemaan Ilvestä vastaan se hallitsevampi joukkue ja haastamme heidät vahvasti, Malinen sanoo.

Malisen luotsaamassa RoPS:ssa on paljon kokeneinta ja kovia liigapelaajia, mm. topparina gambialainen Abdou Jammeh sekä laidoilla energiset Juha Pirinen ja maajoukkueeseenkin murtautunut Janne Saksela. Hyökkäyksessä on äärettömän vaarallinen Aleksandr Kokko, joka voitti viime kaudella maalikuninkuuden ja on tälläkin kaudella osunut jo neljä kertaa.

Ilves on puolestaan pelannut 11 ottelua, joista joukkue on voittanut seitsemän ja hävinnyt neljä. Kasassa on 21 pistettä. Viime sunnuntaina Ilves voitti kotonaan Tammelassa VPS:n numeroin 1-0 (1-0) senegalilaistaikuri Emile Paul Tendengin maalilla.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu lauantaina varmuudella ainoastaan tärkeä keskikenttäpelaaja Marco Matrone, joka sai kaksi keltaista korttia viime sunnuntaina Tammelassa. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa tasaista ottelua.

- Totta kai meidän pitää huomioida, että edessä on pitkä vierasreissu. Perjantaina harjoitellaan Tampereella ja sitten hypätään junaan kohti Rovaniemeä. RoPS on on hyvä joukkue, joka on taktisesti hienosti valmennettu. Tiukka vääntö luvassa, kommentoi Wiss Ilveksen sivuilla.


RoPS-Ilves Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 18.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia