AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 1.6.2016

Miten Veikkausliigan kuukauden paras pelaaja valitaan?

Miten Veikkausliigan kuukauden paras pelaaja valitaan?

Kuukauden pelaajan valinnat ovat kaudella 2016 osuneet IFK Mariehamniin (Walter Viitala, huhtikuu) ja HJK:hon (Taye Taiwo, toukokuu). (Kuva: Juha Tamminen)

Kaudella 2016 Veikkausliigan kuukauden parhaan pelaajan valitsevat pelaajat itse. Jalkapallon Pelaajayhdistyksen yhteyspäällikkö Panu Autio kertoo, miten valinta käytännössä tehdään.

Kauden 2016 alusta lähtien Veikkausliigan kuukauden parhaan pelaajan ovat valinneet Veikkausliigan pelaajat itse. Kesäkuun alkuun mennessä valinta on suoritettu kaksi kertaa: huhtikuussa kuukauden pelaajaksi valittiin IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala ja toukokuussa HJK:n laitapuolustaja Taye Taiwo.

Veikkausliiga kuulee pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. JPY:ssä yhteistyötä koordinoi yhteyspäällikkö Panu Autio.

- JPY:llä ja Veikkausliigalla on aina ollut hyvä yhteistyö. Veikkausliigan edustajat olivat mukana meidän vuosikokouksessamme ja siellä tuli puheeksi JPY:n mahdollinen osallistuminen Veikkausliigan kuukauden pelaajan valintaan. Uudesta yhteistyömuodosta sovittiin nopeasti ja JPY on osallistunut Veikkausliigan kuukauden pelaajan valintaan tämän kauden alusta lähtien, kertoo Autio.

- JPY:llä on jokaisessa Veikkausliigan joukkueessa yhteyshenkilö, jonka vastuulla on toimittaa meille tieto joukkueen pelaajien ehdokkaasta kuukauden pelaajaksi. Oman joukkueen pelaajaa ei saa ehdottaa. Joka joukkueessa on vähän eri käytännöt, miten ehdokas valitaan. Toisinaan ei löydy yksimielisyyttä ja silloin ehdokkaasta äänestetään pukukopissa. Vaalitarkkailijoita meidän ei toistaiseksi ole tarvinnut lähettää, Autio naurahtaa.

- Lopulta eniten mainintoja kaikilta joukkueilta saanut ehdokas voittaa. Vielä ei ole tullut tasatilannetta, vaan molemmat tähänastiset voittajat ovat saaneet yksiselitteisesti eniten mainintoja.

- Pelaajien omassa valinnassa on erityistä ehkä se, että pelaajat osaavat arvostaa kaikkien pelipaikkojen pelaajia. Monesti hyökkäyspään pelaajat painottuvat enemmän muiden tekemissä valinnoissa, huomioi Autio.

Autio seuraa Veikkausliigaa myös itse.

- Olen seurannut Veikkausliigaa aika paljon tällä kaudella. Kuusi tai seitsemän peliä lähinnä pääkaupunkiseudulla olen käynyt katsomassa tähän mennessä.

- Jos jonkun yksittäisen pelaajan nostaisin esille, niin sanotaan Mr. Sexman eli RoPS:n Ville Saxman! Tällä kaudella olen nähnyt hänen pelaavan PK-35 Vantaata ja HIFK:ta vastaan. Saxman oli nuorena poikana mukana futsalmaajoukkueessa vähän aikaa ennen kuin lähti täysillä futikseen. Hän on sellainen keskikentän pallorosvo.

- On paljon muitakin, joita voisi nostaa esille, mutta usein sitä tulee seurattua omia vanhoja pelikavereita enemmän kuin muita, Autio toteaa lopuksi.

Lisää uutisia