AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 27.5.2016

​Ilveksen tähtipeluri: "Tärkeintä, että joukkue menestyy"

​Ilveksen tähtipeluri: "Tärkeintä, että joukkue menestyy"

Kuva: Juha Tamminen

Yksi alkukauden puhutuimmista pelaajista Veikkausliigassa on ollut Ilveksen senegalilaispelaaja Emile Paul Tendeng.

Taiturimainen Tendeng on ollut ottelusta toiseen kentän hahmoja ja mies mm. johtaa koko sarjan syöttöpörssiä sekä on toisena IS:n tähtipörssissä.

Helmikuussa Ilvekseen kaksivuotisella sopimuksella siirtyneen 24-vuotiaan Tendengin peliäly ja syöttötaito ovat erittäin korkealla tasolla. Tampereella ei olla vähään aikaan nähty näin kovaa pelimiestä. Ilves on tehnyt alkukauden kahdeksassa ottelussa kahdeksan maalia ja Tendeng on ollut niistä seitsemässä mukana – saldona on kaksi maalia, neljä syöttöä sekä yksi hankittu rankkari.

Ilves kaatoi FC Lahden numeroin 2-0 (2-0) keskiviikkoiltana Tammelan stadionilla. Tendeng syötti mestarillisesti ensin Antti Hynysen voittomaalin ja pian perään Mikael Soisalon 2-0-maalin. Lähes 3000-päinen kotiyleisö antoi valtavat suosionosoitukset uudelle lemmikilleen.

- Olen onnellinen Tampereella ja Ilveksessä. Viihdyn todella hyvin pelikentällä ja harjoituksissa. Joukkuekaverini ovat auttaneet minua paljon ja itse haluan auttaa tätä joukkuetta joka päivä. Pelaan jokaisen minuutin tälle joukkueelle ja perheelleni.

- Keskiviikon kotivoitto FC Lahdesta oli meille tärkeä. Olen tyytyväinen kahteen maaliin johtaneeseen syöttööni, mutta tärkeintä on tietysti, että joukkue kerää pisteitä ja menestyy. Minulle on ihan sama pelaanko laidassa vai keskellä. Pelaan siellä mihin päävalmentajamme Jarkko Wiss minut päättää laittaa. Ainoastaan maalivahtina en voi pelata, sillä meillä on sarjan paras maalivahti Mika Hilander. Hän on torjunut meille monta pistettä, kommentoi hyväntuulinen Tendeng Ilveksen verkkosivuilla.


HIFK-Ilves Sonera-stadionilla sunnuntaina 29.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia