AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-FC Inter

Ennakko: PK-35 Vantaa-FC Inter

PK-35 Vantaa saa vieraakseen FC Interin keskiviikkona.

PK-35 Vantaa jahtaa kauden ensimmäistä kotivoittoaan keskiviikkona, kun FC Inter vierailee Myyrmäen stadionilla.

Kotijoukkueen alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Sarjanousija on kerännyt kymmenestä ottelustaan kuusi pistettä ja majailee keskiviikon peliin lähdettäessä sarjataulukossa viimeisenä. PK-35 Vantaa on voittanut KuPSin vieraissa ja pelannut tasan SJK:n sekä IFK Mariehamnin kanssa. Viimeisimmän pisteensä PK-35 Vantaa sai lauantaina 2-2-tasapelillä PS Kemiä vastaan.

FC Inter sen sijaan on sarjassa kuudentena. Yhdeksästä pelistään turkulaiset ovat keränneet 11 sarjapistettä. Voittonsa FC Inter on saalistanut kotonaan KuPSia sekä Ilvestä vastaan ja vieraissa HIFK:ta vastaan. Lisäksi sinimustat ovat pelanneet tasan FC Lahden ja VPS:n kanssa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo Liigacupissa ja Suomen Cupissa. Molemmat ottelut pelattiin FC Interin kotikentällä Turussa. Tammikuussa Liigacupissa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja huhtikuussa PK-35 Vantaa pudotti turkulaiset Suomen Cupista selvin lukemin 4-0. Punamustien maaleista vastasivat silloin Mateo Miguez, Pablo Counago ja kahdesti osunut Masar Ömer.

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma muistaa hyvin kyseisen cup-pelin, vaikka moni turkulainen haluaisi kyseisen kamppailun unohtaa.

- Tuo ottelu oli meiltä todella huono. Emme pelanneet joukkueena ja olimme kokoajan askeleen heitä perässä. Kentällä nähdään huomenna varmasti parempi Inter kuin edellisessä kohtaamisessamme. Meillä on revanssin paikka, Dragtsma sanoo.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Shefki Kuqin mielestä joukkue esiintyi vahvasti PS Kemiä vastaan, mutta lopussa kemiläiset tulivat tasoihin Billy Ionsin kahdella osumalla.

– Kaikki pelit ovat meille isoja, sillä tarvitsemme pisteitä. Viime pelin alla joukkueessa oli pientä epävarmuutta. Peli oli meiltä siihen nähden loistava suoritus, vaikka menetimme lopulta kaksi pistettä, Kuqi totesi.

– Nyt meillä on erittäin hyvä fiilis ennen peliä. Luotan jätkiin todella paljon. Meillä on vain yksi suunta: yhdessä eteenpäin!

FC Interin tehokkain maalintekijä on ollut kolme maalia iskenyt puolustaja Egzon Belica. PK-35 Vantaan riveistä kolmeen osumaan ovat yltäneet Aleksi Ristola ja Njazi Kuqi.

Fernando Liñan on PS Kemi –ottelun ulosajon myötä kaksi seuraavaa ottelua pelikiellossa. Myös vantaalaisten muut espanjalaispelaajat sekä argentiinalainen Lucas Garcia ovat huomisen ottelun kokoonpanosta sivussa. Lisäksi Kosta Manev, Riku Heinonen ja Ilari Äijälä puuttuvat kokoonpanosta loukkaantumisten takia.

Interin kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella Henrik Moisander, Adama Tamboura, Pape Sow, Oskari Qvick ja Henri Lehtonen.


PK-35 Vantaa-FC Inter Myyrmäen stadionilla keskiviikkona 25.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia