AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 21.5.2016

​Petteri Karin mahtava ura päättyy kotimaisemissa

​Petteri Karin mahtava ura päättyy kotimaisemissa

Veikkausliigahistoriaa - Miikka Ilo päätti uransa viime kauteen, Petteri Kari päättää omansa tänään (Kuva: Juha Tamminen)

Erotuomarien Veikkausliigan ylivoimainen tilastoykkönen Petteri Kari, 45, tuomitsee lauantaina Kupittaalla FC Inter-Ilves-ottelun.

Karin 286. liigaottelu jää hänen noin 30 vuotta kestäneen erotuomariuransa viimeiseksi.

– Alun perin tarkoituksenani oli vielä viheltää koko kausi ja saada loppukaudesta 300 ottelua täyteen. Talven aikana suurin kipinäni kuitenkin hiipui. Jo muutamana aikaisempana kautena kipinä vielä löytyi erotuomarien etelänleiriltä luonnonnurmen hajun myötä, mutta tällä kerta sitä tunnetta ei enää tullut, perusteli Kari päätöstään Turun Sanomille.

Karin mukaan jo ammattietiikka vaatii sen, että tehtäviin keskittyy täysillä.

– Jos tuomitsemiseen ei keskity sataprosenttisesti, jälki näkyy heti kentällä. En halua hoitaa pelejä ikään kuin vasemmalla kädellä. Haluankin päättää urani pystypäin. Suomea on tultu koluttua ristiin rastiin nyt ihan tarpeeksi, jatkoi Kari.

Salosta lähtöisin oleva Kari, nykyinen naantalilainen, halusi päättää uransa kotimaisemissa, ja uransa hän halusi lopettaa nimenomaan viikonloppupeliin, ei arkiotteluun. Inter-Ilves onkin monella tapaa hieno päätepiste komealle uralle.

– Olen tuominnut vuosien varrella monta Interin peliä, enkä ole kokenut sitä mitenkään hankalaksi tilanteeksi. Ilveksen ottelussa olin viime vuonna vain kerran, mutta siellähän on paljon tuttuja pelaajia muun muassa TamU-ajoilta.

– Interistä esimerkiksi Nymanin Arskan suu on rauhoittunut takavuosista melkoisesti. Harmi, että Henri "Pänä" Lehtonen ei ole nyt kommentoimassa peliä persoonalliseen tyyliinsä, arvioi Kari kotijoukkueen konkaripelaajia.


FC Inter-Ilves Veritas-stadionilla lauantaina 21.5. kello 16. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia