vko.19 // 15.5.2016

IFK Mariehamn kärkeen (IFK Mariehamn-FC Lahti 3-0)

IFK Mariehamn piti sunnuntaina jo kauden seitsemännen nollapelinsä FC Lahtea vastaan 3-0-voitossa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn otti sunnuntaina makean 3-0-kotivoiton Ahvenanmaalla vierailleesta FC Lahdesta. Voiton myötä IFK nousi Veikkausliigan kärkeen ohi pelin vähemmän pelanneen HJK:n.

Avausjaksolla IFK:sta maalinteossa onnistuivat Brian Span ja Jani Lyyski. Toisella jaksolla lukemia kaunisteli Dever Orgill.

Navakka pohjoistuuli ja jatkuva sade loivat varsin haastavat puitteet helluntain ottelulle Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu ehti vanheta vain 10 minuuttia ennen ensimmäistä maalia. IFK Mariehamnin Brian Span laukoi hiukan rangaistusalueen ulkopuolelta Diego Assisin hyvän esityön jälkeen. Span laukoi suoraan ja Tomi Maanoja FC Lahden maalilla ei onnistunut nappaamaan liukasta palloa, joka painui verkkoon hänen altaan.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Maanojan maalilla tapahtui jälleen. Ottelun ensimmäinen kulmapotku pomppi muutamankin pään kautta Dever Orgillille, joka puski sen Bobbie Friberg da Cruzille, jonka paino oli kuitenkin väärällä jalalla ja laukaus painui kolme metriä yli maalin.

Vastatuulesta ja –sateesta huolimatta IFK vei ottelua avausjaksolla ja 24. minuutilla tuli jälleen tulosta. Diego Assis hankki kulmapotkun, jonka Gabriel Petrovic pelasi maata pitkin Jani Lyyskille, joka ohjasi pallon tyylikkääsi puolustuksen läpi ja samalla ohi epäonnisen Maaojan.

Tauolle lähdettiin 2-0-tilanteessa IFK:n hallittua ottelua käytännössä kaikilla osa-alueilla ja maalivahti Walter Viitalan päästyä suhteellisen helpolla.

FC Lahti teki tauolla yhden vaihdon, kun Jussi Länsitalo korvasi Felix Wallace Bonilhan. Muuten jatkettiin samoilla miehistöillä, mutta nyt IFK sai tuulen ja sateen taakseen. Se myös näkyi alussa Grönvittin hyökkäyksen vahvana rullaamisena ja lukuisina kulmapotkuina. Jani Lyyski puski niukasti yli riman, mutta 58. minuutilla tuli tulosta niin ikään kulmapotkusta. Pallo pomppi kulman jälkeen Amos Ekhalielle, joka löysi Dever Orgillin, joka puolestaan sijoitti numeroiksi jo 3-0.

FC Lahti yritti vaihdoilla hakea vielä uutta virtaa, mutta ei päässyt enää peliin mukaan. Raskaat olosuhteet johtivat myös kotijoukkueen vaihtoihin. 77. minuutilla FC Lahti oli lähellä kavennusta, kun Kalle Multasen laukaus oli painua verkkoon Tommy Wirtasen jalasta, mutta Viitala pelasti tilanteen.

Enempiä maaleja ei nähty ja IFK Mariehamn nousi ainakin hetkeksi yksin sarjataulukon kärkeen viidennen perättäisen nollapelin jälkeen.

HIFK-IFK Mariehamn Sonera-stadionilla perjantaina kello 18.30 ja FC Lahti-HJK Lahden Kisapuistossa perjantaina 20.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut