AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2016

Kuukauden pelaaja Viitala: ”Valinta merkitsee minulle paljon”

Kuukauden pelaaja Viitala: ”Valinta merkitsee minulle paljon”

Walter Viitala pelaa vahvaa kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin Walter Viitala pelaa toista kauttaan saarella ja upeasti pelaakin. Maalivahti valittiin Veikkausliigan huhtikuun kuukauden pelaajaksi Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toimesta.

Walter Viitala piti IFK Mariehamnin maalin puhtaana huhtikuussa kuudesta pelistä peräti neljästi.

- Valinta merkitsee minulle paljon. Varsinkin kun äänet tulivat muiden joukkueiden pelaajilta, Viitala totesi keskiviikon pelin jälkeen IS TV:n haastattelussa.

Viitala piti jälleen keskiviikkona maalinsa puhtaana. IFK ja PK-35 Vantaa tasasivat pisteet 0-0-tuloksella.

- Emme saaneet toisella puoliajalla siivottua palloa 20 metristä. Hävisimme keskikentän heille. Yritimme pelata "muka-lyhyttä", vaikka pallo olisi pitänyt lämätä pois, vahti ruoti.

- Meilläkin oli tontit ratkaista, mutta pitää myöntää, että heillä oli niitä enemmän. Mitään muuta hyvää ei jäänyt käteen kuin nollapeli joukkueelle. Puolustimme mielestäni aika hyvin.

Viitala saapui saarelle espoolaisesta FC Hongasta kaudeksi 2015. Hän ei onnistunut lunastamaan talvella ykkösmaalivahdin paikkaa, vaan Otso Virtanen kantoi päävastuun tolppien välissä. Virtanen jätti seuran viime talvena ja Viitala teki jatkosopimuksen. Nyt hän on siis saanut mahdollisuuden näyttää ja on siinä myös onnistunut.

- Tuntuu älyttömän hyvälle. Viime kausi oli minulle alkulämmittelyä. Olen odottanut joka päivä ja joka yö tätä kautta, että saan näyttää, mitä oikeasti osaan. Olen luottanut itse itseeni koko ajan. Palkinto on nyt tullut, saan paljon vastuuta. Toivottavasti oma ja joukkueen tekeminen jatkuu hyvänä, Viitala kommentoi.

IFK jakaa keskiviikon kierroksen jälkeen sarjan kärkipaikan HJK:n kanssa. Helsinkiläiset ovat listauksessa edellä maalieron turvin. "Grönvitt" kohtaa seuraavaksi maanantaina FC Interin Turussa.

- Inter on ollut minulle aina mukava vastus, toivottavasti jatkaa myös sellaisena. Turussa on huippukenttä, toivottavasti se on yhtä hyvässä kunnossa kuin aina. Kiva päästä pelaamaan Interiä vastaan.


FC Inter - IFK Mariehamn Veritas stadionilla maanantaina 9.5. klo 18.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia