AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2016

PK-35 Vantaa yhteistyöhön Barcelona Soccer Academyn kanssa

PK-35 Vantaa yhteistyöhön Barcelona Soccer Academyn kanssa

Kuva: Juha Tamminen

PK-35 Vantaa aloittaa yhteistyön Barcelona Soccer Academyn kanssa. Yhteistyö käynnistyy kesäkuussa kahden jalkapalloleirin muodossa ja syksyllä Vantaalla käynnistetään uutta akatemiatoimintaa.

Barcelona Soccer Academy on espanjalainen yritys, joka toimii useassa eri maassa. BSA:n tarkoituksena on edistää paikallisen junioritoiminnan kehittymistä. Toiminnan pohjana on valmis konsepti, joka perustuu FC Barcelonan tunnetuksi tekemiin toimintatapoihin.

BSA:n toimitusjohtaja Oriol Bueno kuitenkin korostaa, että kyseessä on Katalonian suurseurasta irrallinen toimija. Buenon mukaan monella työntekijällä on vankka FC Barcelona –tausta.

– Käytämme samoja metoja, mutta emme edusta FC Barcelonaa. Olemme itsenäinen toimija, jonka valmentajat ovat kuitenkin entisiä FC Barcelonan valmentajia.

– Tarkoituksenamme on välittää toimintatapojamme paikallisille valmentajille. Metodimme tunnetusti toimivat, mutta sopeutamme ne aina paikalliseen ympäristöön ja toimintatapoihin. Meillä on maailmanlaajuisesti 21 yhteistyökumppania, joita yhdistää intohimo jalkapalloon, Bueno kertoo PK-35 Vantaa sivuilla.

PK-35 Vantaa ja BSA järjestävät Myyrmäessä kaksi kesäleiriä 13. -17.6. ja 18. – 22.6. Syksyllä yhteistyöhanke käynnistyy toden teolla, kun osapuolet aloittavat Vantaalla akatemiatoiminnan. 6-15 –vuotiaille pojille ja tytöille suunnattuun akatemiaan halutaan mukaan 500 lasta.

PK-35 Vantaan urheilutoimenjohtaja Pablo Counagon mukaan BSA tuo mainion lisän seuran toimintaan.

– Meillä on kaksi hienoa joukkuetta, jotka pelaavat korkeimmilla sarjatasoilla. Nyt saamme hienon mahdollisuuden työskennellä ison akatemian kanssa, Counago toteaa.

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi uskoo, että akatemiayhteistyö voi tuottaa tulevaisuudessa pelaajia myös Veikkausliigakentille.

– Uskomme, että voimme saada akatemian kautta uusia pelaajia edustusjoukkueeseen. Jos teemme oikeita asioita hyvin, meillä on iso mahdollisuus. Barcelona Soccer Academyn valmentajat eivät valmenna ainoastaan junioreita, vaan myös omia valmentajiamme, Kuqi sanoo.

PK-35 Vantaa - SJK Myyrmäen stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia