AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 19.4.2016

​RoPS parhaalla miehistöllä FC Hakan kimppuun

​RoPS parhaalla miehistöllä FC Hakan kimppuun

Juha Malinen ei aliarvioi Hakaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura ja FC Haka iskevät yhteen Suomen Cupin 6. kierroksen ottelussa keskiviikkona Valkeakosken Tehtaan kentällä. Huolimatta Veikkausliigan alkukauden otteluruuhkasta RoPS lähettää cupin otteluun parhaan miehistönsä.

Kaudeksi 2013 Ykköseen tipahtanut FC Haka on edelleen yksi menestyneimmistä suomalaisista seurajoukkueista ja menestynein cup-joukkue HJK:n ohella peräti 12 Suomen Cupin voitolla. Muistot menestysvuosista eivät ole unohtuneet. Kari Martosen johdolla Valkeakoskella tavoitellaan tälläkin kaudella nousua Veikkausliigaan.

RoPSin päävalmentaja Juha Maliselle FC Haka on seuranakin tuttu. Kaudella 2012 Malinen valmensi Valkeakoskella syyskierroksen viimeiset ottelut, mutta sillä kertaa loppukiri ei riittänyt pelastamaan Hakaa putoamiselta.

- Omasta ajastani Hakassa ei ole jäljellä muita kuin maalivahti Ville Kauppinen, mutta muuten joukkue on tuttuja nimiä täynnä, Malinen kertoo.

- Viime aikoina Haka on muuttunut paljon, ja näyttää siltä, että ainoastaan hyvään suuntaan. Nyt heillä on kustannustehokas pelaajarakenne. Nuoria pelaajia sekä muutama kokenut kaveri, joilla on annettavaa joukkueelle.

Rovaniemeläisille tutuimpia Hakan pelaajista ovat puolustaja Etchu Tabe, nopea laitahyökkääjä Emenike Mbachu sekä toissa kauden lopulla Rovaniemellä muutamassa ottelussa esiintynyt keskikenttämies Jesse Ahonen.

- Etchun ja Emeniken lisäksi myös Chris James ja Dudu tulevat varmasti kantamaan Hakassa vastuuta, Malinen arvelee.

- Nuoremmasta kaartista voisi nostaa esille Oulussa juniorikoulunsa saaneen Joni Mäkelän sekä viime kaudella PS Kemissä pelanneen Juho Saarisen. Nuoresta iästään huolimatta Juho on noussut jo joukkueensa kapteeniksi.

Jos FC Hakan tavoitteena on nousu takaisin Veikkausliigaa, niin kevään tulokset osoittavat juuri oikeaan suuntaan. Haka on alkukaudella pöllyttänyt Veikkausliigan joukkueista Tampereen Ilvestä jo kahdesti. Oman sarjan vastustajista Grankulla IFK kaatui puhtaasti 3-0 sekä toinen liigapaluuseen pyrkivä Pietarsaaren Jaro 5-4.

- Ja tämän kauden Jaroa pidetään jopa kovempana kuin viime kauden joukkuetta. Kyllä siellä varoitusmerkit on annettu, Malinen korostaa.

Mahdollisesti liigakarsintojakin syksyllä pelaavalle FC Hakalle Jaro ja Ilves ovat juuri niitä joukkueita, jotka heidän täytyykin pystyä voittamaan. Napapiirillä ei erehdytä aliarvioimaan tulevaa vastustajaa. RoPS raapii kasaan ykkösnyrkkinsä.

- Missään nimessä emme voi laittaa yhtään kevyempää pykälää silmää. Täysillä lähdetään, Malinen painottaa.

- Meidän avauskokoonpanoon voi olla tiedossa pieniä muutoksia, mutta niitä tulee aina. Käytännössä kovimmalla mahdollisella miehistöllä lähdetään.

Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu FC Haka Valkeakoski vastaan Rovaniemen Palloseura keskiviikkona 20.4.2016 kello 17.30. Ottelu käydään Valkeakosken Tehtaan kentällä.


RoPSin seuraava Veikkausliigaottelu on RoPS-PK-35 Vantaa Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 24.4. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia