AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 8.4.2016

​Liigadebytantti maalistaan: "En löytänyt nopeampaa"

​Liigadebytantti maalistaan: "En löytänyt nopeampaa"

Kuva: Juha Tamminen

RoPS:n Aapo Heikkilä nousi otsikoihin viime lauantaisessa liiga-avauksessa PK-35 Vantaata vastaan.

Heikkilä, 21, oli pelannut toisella puoliajalla uransa ensimmäistä liigaottelua vasta seitsemän minuuttia, kun tarkka takakulmasijoitus käynnisti Rovaniemen Palloseuran historiallisen nousun 3-0 tappioasemasta 3-4-vierasvoittoon.

- Eihän parempaa voisi toivoa. Naureskeltiin, että eihän tästä ole kuin suunta alaspäin, Heikkilä naurahtaa RoPS:n verkkosivuilla.

Maali saattoi olla merkittävä, sillä Suomen pääsarjahistoriasta tuskin nopeampaa debyyttimaalia löytyy.

- Ei varmasti montaa. Yritin googlaillakin, enkä ainakaan itse löytänyt toista nopeampaa.

Veikkausliigan vauhti ei saanut ensikertalaista hämilleen.

- Temposta vaikea sanoa, kyllä se ehkä saman tyylistä on kuin Liigacupissa. Mutta itse pelaaminen on vähän erilaista Liigacupissa verrattuna Veikkausliigaan.

PK-35 Vantaata vastaan pelatusta ottelusta on otettu opiksi ja seuraavaksi pelillisiä askelmerkkejä hiotaan lauantaina Maarianhaminassa.

- Nooh, kyllä me siitä joitain kehityskohteita löydettiin. No tuota, paljon opittiin puolustuksesta, että miten pitää miestä ottaa ja muutenkin. Ja olihan niissä kavereiden maaleissa huonoa tuuriakin mukana, Heikkilä päättää.


IFK Mariehamn – RoPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 9.4. klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia